Сьогодні в області діє 31 спеціальна виборча дільниця

19:03, 31 бер. 2019
 
Сьогодні в області діє 31 спеціальна виборча дільниця

Сьогодні в області діє 31 спеціальна виборча дільниця. Одна з них – у Полтавській виправній колонії №64. Тут проголосувало 512 виборців, каже голова дільничної виборчої комісії №531-211 Марина Піхуля. За словами начальника колонії Вадима Алєксєєнка, сьогодні у закладі посилили охорону засуджених.  

На виборчій дільниці в Полтавській виправній колонії №64 почали голосувати близько 8:10. Тут – 512 виборців. До дільниці їх заводять групами згідно відділень, у яких вони перебувають. Приблизно по 50 людей. Далі – підходять до членів виборчої комісії, щоб отримати бюлетені.

Голова дільничної виборчої комісії №531211Марина Піхуля каже: «Для цього потрібно було мати посвідчення, де зазначено фото, прізвище, ім’я, по батькові, рік народження та стаття за якою вони відбувають».

Потім – йдуть до кабінок для голосування.

Виборець Ігор Чопівський каже: «Я знайомився з усіма програмами. У нас вони тут добре представлені. Передусім, вважаю, що нам потрібно співпрацювати з Європейським Союзом. Це найбільше вплинуло на мій вибір. Добробут громадян і припинення війни. Це для мене були основні пункти».

Після голосування виборці виходять через інші двері, де працівники колонії забирають їхні посвідчення. На дільниці – місцеві та міжнародний спостерігачі.

Спостерігачка Анна Вітько каже: «Я маю спостерігати, щоб не було фальсифікацій, щоб не було порушень. Також за тим, щоб усе відбувалося згідно закону України «Про вибори Президента». 

Міжнародний спостерігач Фредрік Вангабо Мвененгабо каже: «Я не можу зараз про щось говорити, бо це може вплинути на виборчий процес в Україні. Але можу сказати, що людям дали можливість висловити свою думку й проголосувати на цій дільниці». 

Продовжує голова дільничної виборчої комісії №531211 Марина Піхуля: «На цій виборчій дільниці немає особливих умов. Усе так, як й на інших виборчих дільницях».

Продовжує начальник Полтавської виправної колонії №64 Вадим Алєксєєнко: «Наша установа також переведена на посилений варіант несення служби: збільшена кількість персоналу для забезпечення надійного нагляду та охорони за засудженими».

Об 11:50 у виправній колонії проголосували 100 % виборців, повідомила голова дільничної виборчої комісії Марина Піхуля.