Жителі дев’яти сіл голосували у Пальчиківці Полтавського району

20:06, 31 бер. 2019
 
Жителі дев’яти сіл голосували у Пальчиківці Полтавського району

У селі Пальчиківка Полтавського району, у цьому будинку культури – виборча дільниця номер 530736. Тут 1226 виборців, розповіла голова дільниці Наталія Шимко. Це жителі 9-ти сіл, які входять до Пальчиківської сільради.

За 10 хвилин до відкриття дільниці голосувати приїжджає Наталія Шпигун. Добирадлася на власному авто із села Карпусі. О 8 годині йде голосувати. 

Про те, як обирала кандидата, говорить:

Наталія Шпигун, виборчиня із села Карпусі каже: "Дивилася його програму. Сподобалося, що він говорить прямо  і вибрала свого. Ознайомлювалася через газети, дивилася ТБ".

Додому, у село Витівка, що за 8 кілометрів від дільниці, повернулася Раїса Балабай. 

Раїса Балабай, виборчиня із села Витівка каже: Треба йти, щоб нічого не підробили.Привіз зять тієї жінки. Як нам добратися до Пальчиківки: ось це, як їду у сільську раду, то я йду на поїзд і з поїзда йду на автобус. Їду сюди. До нас нічого не ходить.

У селі Бугаївка Світлана Соловей разом з односельцями чекає на безкоштовний автобус від місцевого сільськогосподарського кооперативу. 

Світлана Соловей, виборчиня із села Бугаївка каже: "Якщо дадуть транспорт – поїдемо. Ось це ж щойно рейсовий поїхав. Більше тут, у нас, ніякого транспорту немає. Ніхто не ходить".

Це – село Циганське. Звідси до виборчої дільниці - більше 5 кілометрів. Доїхати туди можна рейсовим автобусом або автівкою. На вибори збирається Наталія Атаманюк разом з чоловіком.  

Наталія Атаманюк , виборчиня із села Циганське: " Будемо добиратися своїм транспортом. У кого немає транспорту, відвозитиме колгоспний транспорт. На вибори постійно ходили, ніколи не пропускаємо ніяких виборів. – Чим керувалися при виборі кандидата? – Читали в основному програми, по телевізору слухали: хто і як своє інтерв’ю давав. З чоловіком у нас проходять різні.

Наталія Шимко, голова виборчої дільниці № 530736:  "З 10 до 12 – найбільший був наплив у такий час. На 14 годину явка 490 виборців. Це дуже активно люди голосують".

На дільниці № 530736 працювали 13 членів комісії та 9 спостерігачів.