У Полтаві розпломбували скриньки на виборчій дільниці до 20:00

20:58, 31 бер. 2019
 
У Полтаві розпломбували скриньки на виборчій дільниці до 20:00

На спеціальній виборчій дільниці, розташованій у 4-й міській лікарні, голова виборчої комісії Владислав Шевченко почав підрахунок голосів раніше визначеного терміну. Він розпломбував скриньку близько 14 години. Це зафіксував спостерігач та поліція. На цьому відео - члени комісії пишуть пояснювальні записки. За словами голови виборчкому дільниці Владислава Шевченка, всі 12 виборців, зареєстровані на дільниці проголосували, тому прийняли рішення відкрити скриньку.

Роман Широких, спостерігач каже: "Це грубе порушення закону України «Про вибори Президента України» частина 4 стаття 78. Вони не мали права приступати до підрахунку голосів до 20.00 - до закриття дільниць".

Владислав Шевченко, голова дільничної комісії каже: "На цій дільниці, у списку виборчому є двоє хворих, яких подав головлікар та десять людей, яких подав я. Тобто всього на цій дільниці мало проголосувати 12 людей.Станом на 10 ранку на цій дільниці була стовідсоткова явка.Після чого було розпочато процедуру підрахунку голосів".

Андрій Замахін , керівник поліції Полтавщини говорить: "До поліції надійшла інформації від спостерігачів, що на одній із спецдільниць голова ДВК почав підрахунок голосів. Туди негайно виїхала слідчо-оперативно група поліції. Інформація від спостерігачів підтвердилася. Зараз триває збір даних після чого діям голови ДВК буде надана правова оцінка".