Понад мільйон і сорок тисяч декларацій із лікарями уклали за рік на Полтавщині

14:24, 1 кві. 2019
 
Понад мільйон і сорок тисяч декларацій із лікарями уклали за рік на Полтавщині

Понад мільйон і сорок тисяч декларацій із лікарями уклали жителі Полтавщини за рік роботи цієї послуги – із 1-ого квітня 2018-ого. Підписати угоду пацієнти можуть у понад шістдесяти медичних установ області.

Полтавка Анна Журбенко прийшла укласти декларацію із сімейним лікарем.

Анна Журбенко, прийшла укласти декларацію із лікарем каже: Лікаря вибирали за місцем проживання. У лікаря буде інформація про мої захворювання, якщо вони є, історію хвороби. І це зменшить біганину по платних лікарнях. Коли ти приходиш до лікаря, і він бачить тебе вперше. Це незручно, як для мене, так і для самого лікаря, який мене приймає.

Декларацію полтавка уклала із лікаркою Наталією Сівковою.

Наталія Сівкова, сімейна лікарка говорить: "Спершу, коли тільки почалася реформа, приходили дуже часто. Потім трішки це все знизилось. Зараз стали знову приходити. У день ми укладаємо по 15-22 декларації зараз. Зараз укладено 1564.

 

Максимальна кількість пацієнтів, із якими сімейний лікар може підписати угоду, – 1800. Терапевт може обслуговувати 2 тисячі людей. Із педіатром декларації може укласти 900 пацієнтів.

 

Аби укласти угоду, треба обрати лікаря і прийти до лікарні. Із собою взяти паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон. Лікар реєструє декларацію в електронній системі та роздруковує дві копії – для себе і пацієнта.

Не уклав угоду з лікарем Євген Бахуринський.

Євген Бахуринський, не уклав декларацію із лікарем говорить: "Користуюся послугами сімейного лікаря стосовно своєї дитини. На себе особисто цю послугу не оформляв. Немає бажання ходити по лікарнях. Користуюся послугами приватних клінік.

Світлана Писаренко, спеціалістка Національної служби здоров’я: "У кожному закладі первинної меддопомоги є певна електронна система, є запис на прийом. І зараз черг немає, дійсно. В Україні 62,3% населення вже обрали свого лікаря. На Полтавщині 73%.

Це – понад мільйон і сорок тисяч декларацій. В області уклали угоди із майже вісімсот шістдесятьма лікарями у 62-ох медичних закладах.

Угоди із лікарями в Україні, як і на Полтавщині, почали підписувати із 1 квітня 2018 року.