Результати голосування на Полтавщині: кого обирали виборці

20:00, 2 кві. 2019
 
Результати голосування на Полтавщині: кого обирали виборці

Полтавщина першою в Україні опрацювала 100% голосів виборців. Закінчили опрацьовувати протоколи 8 окружкомів комісії від виборчих дільниць - близько о пів на третю ночі. Останній результати голосування передав до Центрвиборчкому територіальний виборчий округ №145. Повідомив прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко. За результатами голосування у нашому регіоні лідирує Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко та Петро Порошенко. Це трійка лідерів за результатами голосування на Полтавщині із восьми територіальних виборчих округів. За першого кандидата віддали голоси понад 35 % виборців. За двох наступних – майже удвічі та втричі менше.

Це – результати  144-ого виборчого округу. Тут проголосували майже 100 тисяч полтавців – це жителі Подільського та Шевченківського районів міста. Лідирує Зеленський, за ним – Тимошенко та Порошенко.

А ось так на 145-му окрузі. Тут теж близько 100 тисяч виборців – це жителі Київського району Полтави, Котелевського та Полтавського районів. Перша трійка кандидатів така ж.

На 147-му, 148-му та 149-му та 151-му округах найбільше голосували за Зеленського, Тимошенко та Ляшка. Ці округи охоплюють 21 район Полтавщині. Проголосували там майже 355 тисяч виборців. 

По-іншому проголосували жителі двох районів Кременчука – частини Автозаводського  та Крюківського – це 146-й округ. Тут лідирує Володимир Зеленський, Петро Порошенко та Юрій Бойко. 

150-й округ – це частина Кременчука, місто Горішні Плавні,  Глобинський та Кременчуцький райони.  Тут проголосували 92 тисячі людей. Найбільше - за Зеленського, Тимошенко та Бойка.

На Полтавщині 31 березня взяли участь у голосуванні 735 тисяч 907 виборців – це майже 66% населення області.