У обласному центрі відбулася акція «Полтава у блакитному»

20:20, 2 кві. 2019
 
У обласному центрі відбулася акція «Полтава у блакитному»

Акцію «Полтава у блакитному» організували до Всесвітнього дня розповсюдження інформації про аутизм, який відзначають сьогодні, на Театральній площі. Перед обласним театром близько тридцяти волонтерів роздавали перехожим інформаційні буклети і тематичні сувеніри.

 

На Театральній площі збираються полтавці та волонтери загону «Єдність». О 14-й годині починається акція «Полтава у блакитному». Волонтери роздають перехожим блакитні кульки, стрічки та інформаційні листівки.

Продовжує організатор акції Валерій Похилько: «Мета заходу- залучити полтавців до того, що ці діти, все таки, як і ми. Й ми маємо допомогти їм бути активними у полтавській громаді. А саме головне – адаптація та розвиток».

Продовжує учасниця акції Юлія Заяць: «До акції ми готувалися близько трьох тижнів, так як нам за цей період потрібно було розробити макет інформаційних листівок для населення. Зокрема, ми також вирішували про місце її проведення. А обрали саме це місце, тому що тут найбільше скупчення людей».

Бере участь в акції Микола Звягін.

Микола Звягін каже: 
«Я приходжу на всі заходи такі, тому що я небайдужа людина. І мені не байдужа доля інших. Аутизм – це стан людини, яка дуже закрита у собі, яка погано адаптована до умов сучасного світу. Тобто, людина не може дивитися в очі, людина закрита у собі. Живе своїми фантазіями. І ми можемо їй допомогти. Якщо ми будемо інформовані. Ми можемо допомогти людині з аутизмом адаптуватися більше».

Акція «Полтава у блакитному» тривала дві години. У обласному центрі її організовують четвертий рік поспіль.