Cлідчі поліції почали перевірку прибудови, що біля колишнього кінотеатру імені Котляревського

21:42, 3 кві. 2019
 
Cлідчі поліції почали перевірку прибудови, що біля колишнього кінотеатру імені Котляревського

Сьогодні слідчі Полтавського відділу поліції почали перевірку прибудови, що біля колишнього кінотеатру імені Котляревського. Вони мали  дати оцінку щодо законності чи незаконності цієї прибудови. В середину приміщення слідчим потрапити не вдалося – їх не пустили. 

 

12:40. Біля прибудови біля колишнього кінотеатру імені Котляревського - слідчі та пожежники.

Олександра Мандик, слідча Полтавського відділу поліції каже: Зараз проводять слідчі дії жодної  інформації щодо слідчих дій, я не буду розголошувати»

Спостерігають за слідчими біля прибудови п’ятнадцятеро людей. Вхід до прибудови не блокують.

«Ми відпочиваємо. Весняне загострення. Я: «Просто відпочиваєте?» Так. Я: «Чому саме біля входу?». Нам тут подобається» 

Олександр Калуцький, співвласник товариства «Старнайт» говорить: "«Це наші працівники» «Побачили , що приїхала служба ДСНС  й почали розкривати двері. Без директора , без співзасновників. Взагалі нікого не було. Просто приїхали ламати двері»

Цю прибудову звело товариство «Старнайт». Почали 2016-ого, коли отримали дозвіл міської ради на розміщення тимчасової споруди – майданчика з накриттям.  Коли «Старнайт» заклав фундамент під нове приміщення, обласна прокуратура розпочала провадження щодо самовільного будівництва та пошкодження історичної будівлі. «Старнайт» виграло суд у прокуратури. Тоді у міськраді депутати проголосували за демонтаж прибудови. Нині її не знесли, але вона не функціонує – стоїть закритою. «Старнайт» оскаржує рішення міськради у суді.

Юрій Сулаєв, речник поліції Полтавщини: «Проводиться дослідження прибудови, яку потрібно ретельно обстежити фахівцям, які прибули із експертної установи» «дати оцінку щодо законності чи незаконності цієї прибудови»  

Юрій Сулаєв розповідає: ухвала суду на огляд приміщення є. Співвласник «Старнайту» Олександр Калуцький слідчих до приміщення не пускає. Каже: вони не попередили про перевірку. Слідчі оглядають прибудову ззовні.

"Нехай вони ходять, дивляться. Але вони хочуть зламати двері й зайти всередину. Я вважаю, що без директора, а директор – це власник, цього робити не можна. Й це неправильно»

Нагадаємо, у листопаді  2018-ого року виконувач обов’язків голови міськради Олександр Шамота повідомив: за гроші із міського бюджету демонтують прибудову до 1 грудня 2018-ого. Цю заяву зробив після того, як депутати проголосували за зніс цього приміщення. Тоді ж адвоката «Старнайту» звернулася до Полтавського окружного адмінсуду, щоб оскаржити рішення.

Суперечка йде стосовно втручання у пам’ятку культури. Стосовно цього павільйону  є експертне дослідження, що це тимчасова споруда, а не капітальна. Бо в ній немає фундаменту, тому що колись на цьому місці був громадський туалет.
каже ГАЛИНА МАРЧЕНКО, адвоката товариства «Старнайт»

З історичною будівлею не можна так поводитися. Ми чекаємо на рішення суду. Буде рішення суду – будемо його усі виконувати. Давайте дочекаємося рішення. І будемо думати, що із цим роботи.
говорить ОЛЕКСІЙ ЧЕПУРКО, заступник Полтавського міського голови