У селищі Нові Санжари - 19 тисяч кущів троянд. Їх саджають у парках, скверах та біля пам’ятників.

17:29, 4 кві. 2019
 
У селищі Нові Санжари - 19 тисяч кущів троянд. Їх саджають у парках, скверах та біля пам’ятників.

Тисячу троянд різних сортів та кольорів висадили у Нових Санжарах за дев’ять днів. Останні – посадили сьогодні. Тепер у селищі 19-ть тисяч кущів цих квітів. Їх саджають у парках, скверах та біля пам’ятників. Також – закладають нові клумби.

Із 8-ї ранку на площі Народній у Нових Санжарах працівники відділу благоустрою висаджують троянди. Серед них Наталія Андрусенко. Каже: «Викопали ямку, полили. А тепер саджаємо «Асорті». Важливо, щоб глибша ямка, щоб коріння на сторони. І закопуємо землею. Трошки придавлюємо, щоб тугенько. І поливаємо знову зверху водичкою. Головне, щоб прийнялися і було красиво, краса. Щоб прийшла молодь і фотографувалися».

Троянди сортові будуть квітнути різними кольорами. Цього року саджають тисячу таких кущів, каже селищна голова Нових Санжар Інна Коба: «Фінансування це з нашого місцевого бюджету, екологічний фонд. Більше 20 тисяч витратили на троянди».

Ці троянди закупили у Кобеляках, каже працівниця відділу благоустрою Ірина Корнієнко: «Отримуємо у таких ящиках. Отак запаковані, все гарно. Розмотуємо – і в ямки. Вони тут із землею, земля родюча, така, як і слід».

Цьогоріч для троянд створили три нових клумби. Це – одна з них. На ній висадили квіти білого кольору. Квітнутимуть троянди і в таких кошиках. Жителька Нових Санжар Катерина Колодяжна говорить: «Нашим жителям, і гостям селища, які приїздять, подобається, що у нас чисто, красиво, і багато троянд. Ціле трояндове містечко».

Жителька Нових Санжар Яна Мокляк каже: «Я часто гуляю тут з друзями, дуже подобається. Ми любимо з подругами виходити, робити гарні фотографії, тому гарний задній фон зайвим не буде».

На цій клумбі поряд із новими трояндами – ті, які висаджували раніше. Як за ними доглядають, розповідає інспектор із благоустрою Василь Радчич: «З ранньої весни ми розгортаємо, їх, підрізаємо, розполюємо. Щоб краще росли, підживлюємо. Через якийсь період проводимо полив, щоб краще цвіли і краще росли».

Селищна голова Нових Санжар Інна Коба говорить: «Більше 10 років ми саджаємо троянди. Кожного року ми додаємо по тисячі троянд. Сьогодні уже завершили роботи, то додали тисячу троянд. Сьогодні 2019 рік, то і троянд у нас 19 тисяч».

За словами селищної голови Інни Коби, цього року у Нових Санжарах троянди почали висаджувати 27 березня. За 9 днів висадили тисячу кущів. Квітнути вони будуть у кінці червня та липні.