Діти учасників АТО, ООС та ліквідаторів ЧАЕС безкоштовно навчатимуться в мистецьких школах Полтави

19:28, 4 кві. 2019
 
Діти учасників АТО, ООС та ліквідаторів ЧАЕС безкоштовно навчатимуться в мистецьких школах Полтави

Діти учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та ліквідаторів аварії на Чорнобильській електростанції безкоштовно навчатимуться в полтавських мистецьких школах. Про це повідомила заступниця міського голови Людмила Бойченко. Для цього потрібно понад 150 тисяч гривень на рік.  ініціював безкоштовне навчання для таких дітей батько однієї з учениць музичної школи, атошник Андрій Старіков. Вчора, 3 квітня, депутати на освітній комісії міської ради підтримали його звернення.

4 рази на тиждень 10-річна Саша займається у Полтавській музичній школі №1.

Олександра Старікова каже: «Я ходжу до першого класу з фортепіано і до другого з вокалу. Також є заняття з сольфеджіо, хору та ансамблю».

Це - батько дівчинки Андрій Старіков. Він учасник АТО. 

Андрій Старіков розповідає: «300 гривень у місяць моя сімя сплачує за навчання доньки».

Пільг на навчання дитини у цій музичній школі немає, а от пільговики – є, каже директор закладу Євген Дудник.

Євген Дудник продовжує: «В нашій школі на даний момент навчається 917 дітей, з них 214 - пільговики. Це діти позбавлені батьківської опіки, діти одиноких матерів. Дітей учасників АТО 5 чоловік на разі».

3 квітня полтавські атошники прийшли до міськради з ініціативою - безкоштовне навчання у мистецьких школах міста для дітей воїнів.

Андрій Старіков продовжує: «
Мета цієї ініціативи – це, перш за все, суттєва економія для нас – учасників антитерористичної операції. Наше звернення депутати підтримали».

У мистецьких школах Полтави навчаються понад 3 тисячі дітей. Із них -100, чиї батьки - учасники АТО або ліквідатори аварії на Чорнобильській електростанції. Для безплатного навчання цих дітей потрібно 13 тисяч гривень на місяць з міського бюджету. На рік – понад 150, каже Людмила Бойченко.

Людмила Бойченко каже: «Це сума по всім школам естетичного спрямування.  Їх в місті пять: три музичних, Дитяча художня та Мала академія мистецтв».