Близько 30 народних пісень розучили вихованці вокальної студії «Домінус»

13:33, 6 кві. 2019
 
Близько 30 народних пісень розучили вихованці вокальної студії «Домінус»

Близько трьох десятків народних пісень є в репертуарі вихованців фольклорного відділу колективу «Домінус». Із однією з них діти побували на міжнародному конкурсі у Львові і посіли перше місце. Нині – готують нові пісні для виступів.

 

Із розспівки учасники фольклорного відділу колективу «Домінус» починають свої репетиції. Співкерівниця колективу Оксана Дронова говорить:  «У нас триває заняття 45 хвилин, нам треба швидко розспіватися. У нас завжди багато планів – розучування пісень, повтор репертуару. Ніколи нам розважатися особливо. Тому у нас дуже інтенсивні заняття».

Після розминки – репетирують на сцені. У колективі – 15 учасників віком від 5 до 15 років. Співкерівниця колективу Оксана Дронова каже: «Найбільша складність у тому, що основна кількість пісень співаються акапельно. Перший рік ми прагнули до рівного звучання. Започаткували двоголосся. Є одне спільне заняття і одне окреме – альти і сопрано».

Учасниця фольклорного колективу Катерина Дробітько розповідає: «Ми розучуємо пісні, відпрацьовуємо, щоб гарно звучали. І тоді вже можемо розучувати нові. У нас такий жанр – це автентичний спів. Тому тут краще сприйматиме глядач, якщо це буде постановка або навіть казочка».

Із постановкою діти перемогли на міжнародному конкурсі, що тривав у Львові із 23 до 25 березня. Співкерівниця колективу Аліна Зінченко каже: «Їздили на «Lviv-Golden Stars», то перше місце у нашого колективу. В них дуже багато емоцій, вони й плакали, так раділи. Для мене… Я знаю, що вони можуть краще. Важливі такі конкурси, бо вони бачать, як виступають інші, бачать свій рівень і рівень інших діток, досвід це».

10-річна Анна Мельницька на конкурсі отримала гран-прі за сольний спів. Учасниця колективу Анна Мельницька каже:  «Гран-прі було перше, але нагорода за перше місце є – дві медалі і один кубок. Репетиції були за тиждень до концерту, майже кожного дня. Я співала дві пісні – весільну і веснянку».

Учасниця фольклорного колективу Катерина Дробітько розповідає: «Є правила, як правильно стояти, сидіти, дихати. Стоячи треба, щоб ноги не були розставлені, добре дихати, щоб плечі не підіймалися. Гарна артикуляція і трішки рух плечима для кращої подачі».

Вокально-хорова студія «Домінус» існує три роки. Цей її народний відділ – близько двох.