У Полтаві відкрили виставку «Карлюка - 2019»

18:35, 5 кві. 2019
 
У Полтаві відкрили виставку «Карлюка - 2019»

Сьогодні у Полтаві відкрили міжнародну виставку карикатур «Карлюка-2019». Цьогорічна тема – угорська карикатура. Презентували роботи на 2 локаціях: у Полтавському музеї авіації та  в художньому музеї.

 

11:00. У Полтавському музеї авіації та космонавтики відкрили виставку «Карлюка у космосі». Співрганізатор виставки Владлен Орлов розповідає: презентують роботи у музеї четвертий рік поспіль.

Продовжує співорганізатор виставки Владлен Орлов: «Тут представлено роботи карикатуристів з одинадцяти країн – це Бразилія, Канада, Китайська Народна Республіка, Угорщина, Польща, Словенія, Хорватія, Чехія».

Ці дві роботи - карикатуриста із Угорщини – Іштвана Келемена.

Карикатурист розповідає про одну з них: «Суть карикатури: холодна війна між Америкою та Росією. У цій роботі кожен бачить своє, але я хотів показати, що немає бути «залізної завіси». І не має бути такої ворожнечі, яка була».

А це - виставкова зала Полтавської галереї. О 14-й тут відкривається виставка «Карлюка – 2019». 

Організатор виставки Михайло Шлафер каже:
«Ми хочемо, щоб у полтавців та гостей міста був гарний настрій та свято гумору. Щоб полтавці побачили роботи українських карикатуристів та карикатури світового рівня».

Цьогорічна тематика картин -  угорська карикатура. Серед авторів  ‒ Башча Гергелі, Імре Гаспар, Геза Халаш, Іштван Келемен. Та один український карикатурист - Анатолій Василенко.

Продовжує організатор виставки Михайло Шлафер: «Угорці нам надали 92 карикатури восьми авторів. І в нас 86 робіт Анатолія Василенка».

Далі продовжує відвідувачка виставки Лілія Федорченко: «Я прийшла побачити на картинах позитив. Отримати заряд емоцій. І далі рухатися з цим по життю. На виставці є гумор про Європейський Союз. Автори цих робіт закликають все таки входити у Європейський Союз, щоб побачити для себе  нові горизонти».

Відвідувач виставки Олег Безверхній каже: «Роботи, які були надруковані у 60-70-ті роки – це наша молодість. Радянський гумор! Він вже ніколи не повернеться! Бо суспільство в якому він поширювався – воно вже вмерло!».

У Полтаві міжнародну виставку «Карлюка – 2019» експонуватимуть до 21-го квітня.