До ставку Полтавського дендропарку випустили двох нільських гусей

17:17, 6 кві. 2019
 
До ставку Полтавського дендропарку випустили двох нільських гусей

Нільких гусака та гусиню сьогодні випустили до першого ставка Полтавського дендропарку. Сюди їх привезли із розплідника, що у селі Ковалівка Полтавського району. Птахів подарували дендропарку.

 

У Полтавському дендропарку поповнення. До шестьох лебедів, канадського гусака та качок підселили нільських гусей.

Продовжує наглядач Полтавського дендропарку Віктор Сегеда:«Ми привезли пару нільських гусей з Ковалівки».

Розповідає директор Полтавського дендропарку Михайло Шлафер: «Чим раніше ми їх на відкриту водойму випустимо, тим швидше вони наберуть окрас».

Житимуть вони у першому ставку. Харчуватимуться дрібними живими істотами, каже наглядач Полтавського дендропарку Віктор Сегеда.

Продовжує Віктор Сегеда: «Вони не вибагливі: з водойми виймають траву, молюсків, ракоподібніх. Якщо цього не вистачає, ми годуватимемо зерном пшениці та кукурудзи».

Розповдає директор Полтавського дендропарку Михайло Шлафер: «Мета керівництва парку - зробити дендропарк улюбленим місцем відпочинку полтавців та гостей міста. Ми вирішили зробити колекцію водоплавних птахів на першому ставку».

Директор дендропарку Михайло Шлафер каже: на водоймі гуси перебуватимуть до кінця листопада. Потім їх разом з іншими птахами – лебедями та качками -, відвезуть до розплідника у село Ковалівка перезимувати. Нагадаємо, 24-го березня до Полтавського дендропарку повернули шість лебедів та п’ять качок.