Завтра в обласному центрі перестануть постачати тепло до квартир, лікарень та навчальних закладів

18:33, 8 кві. 2019
 
Завтра в обласному центрі перестануть постачати тепло до квартир, лікарень та навчальних закладів

Завтра в обласному центрі перестануть постачати тепло до квартир, лікарень та навчальних закладів. Це рішення ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні міськвиконкому. За словами заступника міського голови Олексія Чепурка, завтра завершать опалювальний сезон, бо середньодобова температура повітря протягом трьох днів була вищою за 8 градусів тепла.

Леонід Миколайович живе у будинку на вулиці Вавілова. Каже: вимикати опалення рано.

Леонід Обрізан каже: «Зараз мені комфортно. 21 градус у квартирі – така температура тримається постійно.Якщо повністю вимкнуть опалення, то буде прохолодно».

А ці пенсіонерки мешкають у будинках на цій же вулиці.

Людмила Скарик розповідає: «Треба було вимкнути 15 днів тому. Тепло, дуже тепло! Чому не відключають? Ми вікна відчиняємо! 25 градусів! Звичайно, жарко!».

Зінаїда Горян продовжує: «Навіщо так топити? Не потрібно! Якби тільки гроші з нас здирати! Я в тому місяці заплатила 1723 гривні і в цьому так само 1700».

Завершити опалювальний сезон 9 квітня у Полтаві вирішили сьогодні на засіданні міськвиконкому. Розпорядження про це передали до «Полтаватеплоенерго».

Заступник міського голови Полтави Олексій Чепурко розповів: «Зараз мова йде про котельні: школи, садочки, лікарні. Поступово котельня за котельнею відключать. Це не так швидко, протягом трьох днів завершимо».

У цій котельні на вулиці Коваля, подачу тепла до полтавських квартир припинили сьогодні, каже Олег Баюн.

Інженер «Полтаватеплоенерго» Олег Баюн розповідає: «80 міських котелень надавали послуги із теплопостачання. За один день важко буде відключити всі 80 котелень. Ми почали відключення для того, щоб переналагодити обладнання. Підприємству потрібно перелаштувати котельню виключно на послуги з гарячого водопостачання. Для цього будуть задіяні 40 котелень».

Рішення про закінчення опалювального сезону прийняли, бо середньодобова температура протягом 3 днів була вище 8 градусів тепла.

Синоптик Олена Панченко каже: «Температура в Полтаві сягнула позначки 8,8 градусів тепла, 7 квітня вона становила 11,2 градуси, за прогностичними даними на сьогодні, 8 квітня 13 градусів. Наступні 3 доби по області зберігатиметься температура повітря вища 8 градусів».


Нагадаємо, опалювальний сезон у Полтаві розпочали 24 жовтня.