Причину пожежі у полтавській багатоповерхівці, що на вулиці Докучаєва, з’ясовують

19:54, 8 кві. 2019
 
Причину пожежі у полтавській багатоповерхівці, що на вулиці Докучаєва, з’ясовують

Причину пожежі у полтавській багатоповерхівці, що на вулиці Докучаєва, 10, з’ясовують, повідомила речниця рятувальників Полтавщини Світлана Рибалко. Потім акт щодо цього передадуть до поліції. Після чого правоохоронці нададуть правову оцінку події, каже речник поліції області Роман Грішин. Нині мешканці будинку зранку прибирають сходові клітини.

Ось такий вигляд має 9-поверхівка після пожежі. Тут вигоріли усі кладові на сходовій клітині з третього до дев’ятого поверху.

За словами речниці рятувальників Полтавщини Світлани Рибалко, пожежа виникла вчора на третьому поверсі ось у цьому підсобному приміщені. Вогонь, по сміттєпроводу, який знаходиться усередині, розповсюдився по іншим підсобним приміщенням до 9-го поверху.

Від дев’ятої ранку мешканці будинку миють стіни, підлогу, двері.

Серед них Наталія Сініцина:

«Ми залишилися тут. У нас лоджія на ту сторону,то ми дихали свіжим повітрям. Бачили всі іскри. Що ж. Нам ніяк було вийти, бо чоловік після інфаркта із сердечком. Тепер бригадою мешканців миємо, прибираємо. Наводимо порядок. Це займали люди окремо. І там були речі їхні. Вигоріло ж усе повністю».


Миколу Біляєва разом з родиною рятувальники вчора евакуювали:

«Наша квартира суміжна із цією кладовою. Що там загорілося, складно сказати. У мене на кухні ніби все ціле. Сильно не затопило. У квартирі сильний сморід. Ось бачите, поплавилися кабеля. Інтернета немає».

Олександр Рукас живе на другому поверсі. Про вчорашню подію згадує таке:

« Тріск. Дуже сильний тріск. Із протилежно дому у вікна відображення було. Якраз сюди. У квартирі я знаходився. У мене хвора мама. Я вийшов сюди, гляну, що мені нічого не загрожу. Я закрився,щоб дим не надходив».

Обслуговує цю 9-поверхівку комунальне підприємство ЖЕО № 2.

Продовжує заступник начальника підприємства «ЖЕО № 2»Михайло Лукін:

«Загоряння відбулося у коморі або у приміщенні, яке люди самостійно обладнали у міжповерховому переході. Його побудували у місці загального користуванні. ЖЕО ніколи не надавав згоди, щоб хтось індивідуально будував там підсобні приміщення. Тому питання загоряння лежить на тих мешканцях, які самостійно побудували ці підсобні приміщення й розташовують там всякий мотлох» .

Ось що розповіла речниця рятувальників Полтавщини Світлана Рибалко:

« По причині поки що сказати не можу, тому що проводиться слідство. Чи була там електрика, чи ні. Можливо, це занесення недопалок вітром у якесь із цих підсобних приміщень».

Продовжує речник поліції Полтавщини

«Ми чекаємо на акт служби надзвичайних ситуацій. Акт «Про причини пожежі». Й на підставі цього документу поліція надасть правову оцінку даним подіям» .

Нагадаємо, вчора близько восьмої вечора виникла пожежі у цій дев’ятиповерхівці. Гасили пожежу 25 рятувальників півтори години. Із будинку евакуювали 30 людей, каже Світлана Рибалко. Травмованих немає.