"Старнайт" оскаржить рішення суду щодо демонтажу прибудови до колишнього кінотеатру

19:07, 9 кві. 2019
 

Приватне товариство «Старнайт» оскаржить рішення суду щодо демонтажу прибудови біля колишнього кінотеатру Котляревського. Про це сказала адвокатка підприємства Галина Марченко. 8-ого квітня Полтавський окружний  адмінсуд відмовив представникам «Старнайту». Вони позивались на рішення Полтавської міської ради від 19-го жовтня минулого року. Тоді депутати міськради проголосували за скасування паспорту прив’язки прибудови біля колишнього кінотеатру та подальший її демонтаж.

 

Цю прибудову до колишнього кінотеатру імені Котляревського звело товариство «Старнайт». Демонтувати її через самовільне будівництво та пошкодження історичної будівлі вирішили депутати міськради минулого року. Це рішення підприємство оскаржило в Полтавському окружному адмінсуді і програло.

Продовжує адвокатка товариства «Старнайт» Галина Марченко: «У задоволенні позову ТОВ «Старнайт» відмовлено».

КОР: Міська інспекція з благоустрою, яка має демонтувати цю споруду, чекає: коли рішення суду набуде чинності, каже юристка інспекції Любов Липівська.

Продовжує Любов Липівська: «Якщо «Старнайт» не оскаржить це рішення, ми будемо вчиняти дії відповідно до законодавства по виконанню рішення Полтавської міськради».

КОР: Заступник міського голови Полтави Іван Сватенко пояснює: споруда незаконна, тому депутати винесли рішення про демонтаж.

Продовжує Іван Сватенко: «По-перше, не було погодження з Міністерством культури. Були значні відхилення від паспорту прив’язки, тобто того дозволу, який давався: винесення столиків, а побудовано капітальну споруду».

За документами прибудова є тимчасовою спорудою – майданчиком з накриттям.

Адвокатка товариства «Старнайт» Галина Марченко каже: «Ми розмістили цю тимчасову споруду відповідно до дозвільних документів. Зараз нас позбавляють права власності. Всі заходи, зазначені Міністерством культури у приписі ми виконали й направили відповідний звіт у Міністерство культури. Станом на сьогодні у Мінкультури жодних претензій не було».

Текст судового рішення опублікують до 18-го квітня, каже суддя-спікер окружного адмінсуду Людмила Єресько.

Продовжує Людмила Єресько: «У судовому засіданні було проголошене скорочене рішення. Процесуальним законом передбачено, що у випадку складності виготовлення повного тексту, суддя може винести скорочене рішення, яке оголошується у судовому засіданні. Й судді надають 10 днів для виготовлення повного тексту із вказаними мотивами винесення рішення».

Адвокатка товариства «Старнайт» Галина Марченко каже: «Коли будуть відомі мотиви рішення суду - тоді будемо визначатися із апеляційною скаргою. Однозначно, що вона буде подаватися».

Нагадаємо, 2016-ого товариство «Старнайт» отримало дозвіл міської ради на розміщення тимчасової споруди. Коли заклали фундамент під нове приміщення, обласна прокуратура розпочала провадження щодо самовільного будівництва та пошкодження історичної будівлі. «Старнайт» виграло суд у прокуратури. Тоді у міськраді депутати проголосували за демонтаж прибудови за гроші із міського бюджету. Товариство «Старнайт» подало позов до суду на це рішення.