Щодо 20 українських полонених Росією моряків провели психіатричну судову експертизу

19:07, 10 кві. 2019
 
Щодо 20 українських полонених Росією моряків провели психіатричну судову експертизу

Щодо 20 українських полонених Росією моряків провели комплексну психолого-психіатричну судову експертизу. Щодо ще чотирьох – її проведуть до кінця тижня. Про це сказав адвокат Микола Полозов – він координує роботу захисників у справі.

Продовжує Микола Полозов: «Звичайно, ми були проти цієї експертизи і ґрунтувались на тому, що третя Женевська конвенція не передбачає проведення такої експертизи проти військовополонених. Крім того, наші адвокати клопотали про присутність при проведенні експертизи поруч зі своїми підзахисними для надання юридичної допомоги. Ці клопотання не задовольнили. Ми будемо оскаржувати ці дії слідства.»

Микола Полозов розповів: наступного тижня відбудуться судові засідання щодо клопотання слідства про продовження строків тримання під вартою українських військовополонених. Точні дати Лефортовский райсуд Москви поки не призначив. За словами Полозова, орієнтовно це 16-17 квітня. Нагадаємо, торік 25 листопада російські прикордонники обстріляли з артилерії та захопили українські військові катери «Нікополь» та «Бердянськ» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси в Маріуполь. У полоні опинилися 24 моряки, серед яких - Богдан Головаш із Полтавщини.