Порошенко повторно здав аналізи антидопінговій асоціації. Зеленський - відмовився

20:12, 10 кві. 2019
 
Порошенко повторно здав аналізи антидопінговій асоціації. Зеленський - відмовився

Експерти добровільної антидопінгової асоціації сьогодні прибули до Києва, щоб перевірити кандидатів у Президенти України. Закордонних фахівців запросив екс-чемпіон світу з боксу і діючий міський голова Києва Володимир Кличко. Порошенку та Зеленському він запропонував прийти в спорткомплекс "Олімпійський" сьогодні між 15-ою та 18-ою годинами, щоб повторно здати аналізи. Кандидат у президенти Петро Порошенко погодився на це і здав аналізи в медпункті  «Олімпійського».

Представниця антидопінгової організації VADA Анжела Сільва розповіла: «Президент був проінформований. Він підписав протокол про те, що добровільно бере участь у тестуванні. Потім він здав сечу на аналіз, сам розлив по контейнерах. Проби відішлють до лабораторії у США. Результати, мабуть, будуть на початку наступного тижня, бо потрібно від сорока восьми до сімдесяти двох годин».

Інший кандидат у Президенти Володимир Зеленський аналізи не здавав. Його політичний консультант Дмитро Разумков повідомив: «Було питання у здачі аналізів — аналізи здали. Хтось здавав у незрозумілому медпункті, а хтось — у лабораторії. Далі треба вже не аналізи здавати, а йти на дебати»

Нагадаємо, 5 квітня кандидати на посаду Президента Порошенко і Зеленський публічно здали аналізи крові для перевірки на алкоголь і наркотики перед дебатами. Таким чином вони доводили, що не вживають алкоголю, наркотиків та інших заборонених речовин. Зеленський це зробив у приватній клініці «Євролаб». Результати оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці у вигляді фотографій. У висновку написано: наркотичних речовин не виявлено. В історії ж редагувань допису видно, що Зеленський замінив одну фотографію. У першому варіанті документа зазначена дата здачі аналізу – 2-ого квітня. А в другому варіанті, що 5-ого. У лабораторії «Євролаб» повідомили: з датами помилилася працівниця.

Порошенко здавав аналізи у медпункті спорт-комплексу «Олімпійський». Медики взяли у нього на аналізи волосся, кров та сечу. Того ж дня лікар київської наркологічної лікарні Володимир Ярий оголосив результати експрес-тесту. Володимир Ярий повідомив: «Жодної психоактивної речовини не було знайдено. Процедура обстеження волосся займає більш тривалий термін – до 2 тижнів».

Нагадаємо, перший тур виборів Президента України відбулися 31 березня. Проголосувати прийшли майже  63 % населення України. У другий тур вийшли Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Голосування за кандидатів заплановане на 21 квітня.