Половина багатодітних сімей Полтави, які мають право на додаткову допомогу у розмірі 1700 гривень – подали заяви на її отримання

17:23, 11 кві. 2019
 
Половина багатодітних сімей Полтави, які мають право на додаткову  допомогу у розмірі 1700 гривень – подали заяви на її отримання

Половина багатодітних сімей Полтави, які мають право на додаткову  допомогу у розмірі 1700 гривень – подали заяви на її отримання. Про це сказала начальниця міського управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олена Бабенко. 1700 гривень додатково отримуватимуть сім’ї, які виховують трьох і більше дітей каже Бабенко. Щоб отримати гроші на дитину треба звернутися до місцевого управління соцзахисту. 

Щоранку Анна Кондра відводить до школи доньок  Дану та Люду, а дворічного сина  Діму – у садок. Про те, що має право на додаткові виплати на третю дитину, каже, дізналася із соціальних мереж. 

Анна Кондра, мати трьох дітей говорить: «Тиждень тому записалася та отримала талончик до спеціаліста. Ці гроші будуть спрямовані на покращення харчування дитини. Я зараз знаходжуся у декретній відпустці, працює лише тато».

Надія Чеверда, представниця управління соцзахисту Шевченківської райради у Полтаві каже: «Подається заява, що отримується від матері чи батька, свідоцтва про народження всіх дітей, які виховуються в сім’ї – копії та оригінали цих документів, а також посвідчення батьків багатодітної родини».

Передається в роботу дана особова справа. Рішення про отримання допомоги людина чекає 10 робочих днів

Перші виплати батьки отримають 20 квітня, каже Надія Чеверда. Вони надходитимуть щомісяця автоматично на банківську картку. Повторно переоформлювати документи не треба.

Олена Бабенко, начальниця міського управління у справах сім’ї, молоді та спорту каже: «Ініціатива виплат запроваджена з 1 квітня 2019 року. Зараз полтавські родини активно оформляють документи, які необхідні для того, щоб отримувати цю допомогу. Кожна дитина з багатодітної родини буде отримувати 1700 гривень 02:08 –До 6-річного віку».

Цього року з державного бюджету витратять 2,5 мільярди гривень на виплати родинам: це з квітня по грудень (включно), каже Олена Бабенко.

За словами Олени Бабенко нині у Полтаві проживає близько 1000 багатодітних родин. Половина з них має право отримувати таку соціальну допомогу . Станом на 11 квітня заяви подали близько 250 сімей.