Майже 5 тисяч виборців на Полтавщині тимчасово змінили місце голосування на другий тур президентських виборів

9:55, 12 кві. 2019
 
Майже 5 тисяч виборців на Полтавщині тимчасово змінили місце голосування на другий тур президентських виборів

Майже 5 тисяч виборців на Полтавщині тимчасово змінили місце голосування на другий тур президентських виборів. Про це сказав начальник обласного відділу адміністрування Держреєстру виборців Юрій Северин. Такі звернення від людей, каже, почали отримувати від неділі, 7-ого квітня.
Всього ж, в Україні, понад сто тридцять тисяч людей нині скористалися своїм правом голосувати у другому турі президентських виборів не за місцем реєстрації. Про це журналістам Суспільного повідомив керівник Служби розпорядника Державного реєстру виборців ЦВК Олександр Стельмах. У першому турі тимчасово змінили виборчу адресу 100 тисяч громадян. Заяви щодо тимчасової зміни виборчої адреси прийматимуть до вечора 15-го квітня.
 Нагадаємо, щоб змінити місце голосування, потрібно з паспортом прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців та заповнити заяву. У ній вказати причину зміни місця голосування та адресу дільниці, на яку зручно прийти. Також надати документи, які підтверджують необхідність зміни місця голосування: довідка з роботи або навчання, квитки, договір оренди житла тощо. Якщо людина під час виборів закордоном, потрібно звернутися до відділу ведення реєстру виборців при посольстві України. Переселенцям для зміни місця голосування потрібен тільки паспорт або документ, що посвідчує особу.