У Полтаві висадили дерева на честь загиблих на фронті атовців

17:14, 15 кві. 2019
 
У Полтаві висадили дерева на честь загиблих на фронті атовців

Акція «Дерево пам’яті» відбулася у Полтаві. Містяни висаджували дерева на честь загиблих на фронті атовців – їх п’ятеро. Так, на території музею Панаса Мирного висади п’ять дерев: дві груші та три яблуні. Їх принесли учні  полтавської школи № 38 та ліцею № 1. Ініціювала акцію Наталія Граїцька. 

Із саджанцями дерев та відрами з водою до музею Панаса Мироного сходяться школярі та нацгвардійці. Вони прийшли на акцію «Дерево пам’яті».

Говорить ініціаторка акції Наталія Граїцька: «Це буде пам’ять на честь тих дітей, які віддали своє життя за Україну. У мене виникла ідея, що я хочу започаткувати та посадити дерева на честь цих хлопців».

Саджає дерево на честь свого сина-воїна Ігор Мочалов.

Батько загиблого бійця Олександра Мочалова Ігор Мочалов розповідає: «Він – боєць другого батальйону спеціального призначення «Донбас» Національної гвардії України, який загинув в бою 29 серпня 2014 року під час прориву наших військ з оточення Ілловайська».

Наталія Ярич – учениця 38 полтавської школи, де навчався Олександр Мочалов.

Учасниця акції Наталія Ярич каже: «Ми горді, що у Полтаві виникла ідея посадити алею слави. Ми дуже горді, що нашого представника тут також вшанують. Ми вишили їхні позивні: Віва, Еней, Брат, Сіф та Скельт. Це позивні тих героїв, які загинули в АТО».

Висаджують дерева і нацгвардійці. Серед них – Артем Бархан.

Продовжує учасник акції Артем Бархан: «Така подія символічна для нас, особисто для мене та для Національної гвардії загалом. Ми згадуємо наших полеглих побратимів, які воювали з нами на Сході України. Посадка дерев з іхніми іменами - це символічніше».

Ініціаторка акції Наталія Граїцька говорить: сьогодні посадили дві груші та три яблуні.