Сьогодні в обласному центрі ветеринари почали щеплювати собак та котів проти сказу

19:36, 16 кві. 2019
 
Сьогодні  в обласному центрі ветеринари почали щеплювати собак та котів проти сказу

Сьогодні  в обласному центрі ветеринари почали щеплювати собак та котів проти сказу. Ця вакцинація профілактична,  говорить завідувач міського відділу обласної ветлікарні Максим Діденко. Вакцинують тварин у пересувних пунктах.

Пересувний пункт у мікрорайоні Сади-1. Зробити щеплення коту Мартину прийшла Лідія Іванівна. Про такий пункт, каже, дізналася з газети.

Лідія Жук розповідає: «Кожного року робимо щеплення проти сказу ось у таких пунктах. Лише одного разу до клініки зверталися. Це – наш 3-й кіт».

За годину у цьому пункті щепили 16 тварин, каже фельдшерка Анна Панова.

Фельдшерка Анна Панова розповідає: «Пункт почав працювати з 14:30, будемо працювати до 16:30.  Це - українська вакцина. Починає діяти на 14-й день після щеплення і дає захист на 1 рік».

Крім цього пункту у Полтаві працює ще три. На кожен такий щодня дають 150 доз вакцини.

Пересувний пункт у мікрорайоні Огнівка. Спаніеля Б’янку привела вакцинувати господарка Юлія Перепьолкіна.

Юлія Перепьолкіна каже: «Взагалі ні разу не робили щеплення. Будемо виїжджати на природу і я побоююсь. Це мисливська собака. На природі є й інші собаки, їжаки, лисиці і все таке, ніяк не можна ризикувати».

За таке щеплення від сказу платять 18 гривень. У вартості – огляд та ін’єкція.

Фельдшерка Інна Карпенко розповідає: «Коли приносять тварину запитуємо: чи є на неї паспорт. Якщо немає - виписуємо картку. Туди заносяться дані про тварину: прізвисько, вік, дані про господаря. Ми клеїмо спеціальні наклейки, які підтверджують, що ми зробили щеплення».

А це - пересувний пункт у мікрорайоні Сади-1. Вакцинує кота Аліна Субота.

Аліна Субота каже: «Я  живу на 12 поверсі. Виглянула з вікна й побачила, що тут вакцинують тварин і прийшла».

Щоб щепити тварин проти сказу у пересувних пунктах витратять близько дев’яти тисяч доз вакцини, каже Максим Діденко.

Представник Полтавської обласної лікарні Максим Діденко розповідає: «На даний час ситуація зі сказом у місті благополучна. Головна мета – максимально забезпечити щепленнями всіх тварин: як домашніх, так і безпритульних, що живуть на території Полтави.  Виїзних пунктів по різних районах міста буде три-чотири, в залежності від дня і від розташування». Загалом у період виїзних щеплень буде діяти 58 переїзних пунктів.  Згідно із законодавством, всі тварини повинні бути щеплені проти сказу. Собаки - з 2-місячного віку, коти - із 3-х місяців».

Цього року виїзні пункти працюватимуть у Шевченківському та Київському районах міста. Вакцинація тварин проти сказу пройде в два етапи – з 16 до 26 квітня та з 14 до 24 травня.