Військовополоненому моряку з Полтавщини Богдану Головашу продовжили арешт

17:12, 17 кві. 2019
 
Військовополоненому моряку з Полтавщини Богдану Головашу продовжили арешт

Військовополоненому моряку з Полтавщини Богдану Головашу продовжили арешт до 24 липня. Таке рішення сьогодні ухвалили у Лефортовському суді Москви. Про це клопотали російські слідчі, повідомив адвокат Микола Полозов. Він координує роботу захисників у справі. За його словами, під арештом залишаються ще 11 моряків. Судові засідання щодо них розпочалися о 9:30.

Нагадаємо, попередні суди щодо продовження арешту моряків були у січні цього року. 15-ого та 16-ого січня Лефортовський суд Москви продовжив арешт українцям на три місяці – до кінця квітня. Процес тривав у закритому режимі. Цього вимагали слідчі ФСБ. Родичів пустили на початок засідання. Тоді моряки відмовилися свідчити в суді й назвали себе військовополоненими.
Нагадаємо, українські військові катери «Нікополь» та «Бердянськ» і буксир «Яни Капу» російські силовики обстріляли торік 25-го листопада біля Керченської протоки. Судна йшли з Одеси в Маріуполь. Тоді у полон потрапили 24 українські моряки, серед яких наш земляк Богдан Головаш із Кременчука. Українців обвинувачують у незаконному перетині кордону. Усі моряки визнали себе військовополоненими.