350 старшокласників із Кременчука вчилися військовій справі на полігоні у селищі Вакуленці

18:17, 17 кві. 2019
 
350 старшокласників із Кременчука вчилися військовій справі на полігоні у селищі Вакуленці

Стріляли з автомата Калашникова та опановували тактичну підготовку – так майже 350 старшокласників вчилися військовій справі на полігоні у селищі Вакуленці, що у Подільському районі Полтави. Це одинадцятикласники з Кременчуцького району, розповів нашим журналістам методист обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Олег Сич. Навчання організував обласний військовий комісаріат.

Близько 9 ранку до полігону у Вакуленцях з’їжджаються старшокласники із Кременчуцького району. Спочатку шикуються. Далі проходять навчальну підготовку. Їх вчать домедичній допомозі під час бойових дій. Також проходять тактичну підготовку. У ній взяв участь Андрій Гончаренко:

«Ми захищали нашу територію від ворогів, які наступали на нас з різних флангів. У школі були такі навчання. Сто разів таке проходили. І моя команда спрацювала дуже швидко».

Тут – вогнева підготовка. Поводитися зі зброєю вчиться Оксана Рева:

« Навчали заряджати автомат. Спочатку потрібно вставити магазин, потім його дістати, перезарядити, щвітувати. Складно запам’ятати. А далі це легко. Складне було: автомат важкий, я слабенька. Але я думаю можна пристосуватися».

Далі старшокласники виконують практичні стрільби із військовослужбовцями 18-ї бригади. Кожен може використати 11 бойових патронів. Далі продовжує учасник стрільб Максим Сомик:

 «Із трьох мішень збив дві. Ніколи не стріляв зі справжньої зброї і тому були складнощі. А так, все було добре, все те ,що вчили. Інструктор допоміг, підказав. Бо перший раз хвилювання. Може колись піду далі по військові спеціальності».

Стріляла з автомата Калашникова Карина Писаренко.

«Непоганий досвід, дуже екстримально. Усе ми проходили. В принципі, було зрозуміло. Автомат важкий. Важко справлятися із затвором».

У сьогоднішніх стрільбах у Вакуленцях взяли участь майже 350 одинадцятикласників, які вивчають предмет «Захист Вітчизни», розповів методист Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Олег Сич:

«Це відповідає навчальній програмі. Є розділ «Вогнева підготовка», де є практичні стрільби. І саме навчальна вправа – стрільба з бойовими набоями – входить у навчально-польові збори у кінці навчального року при вивченні предмету «Захист Вітчизни».

За словами Олега Сича, такі стрільби з допризовною молоддю Полтавщини розпочали 15 квітня і триватимуть до 19 квітня. Окрім Вакуленців, вони відбувають у Миргороді та в Охтирці Сумської області. Загалом у них візьмуть участь більше 2,5 страшокласників Полтавщини.