Анімовані листівки про Полтаву створює художниця Нато Мікеладзе

21:00, 17 кві. 2019
 
Анімовані листівки про Полтаву створює художниця Нато Мікеладзе

Анімовані листівки про Полтаву створює художниця Нато Мікеладзе. На виготовлення однієї витрачає від одного дня до року. На них зображує місцеві пам’ятки архітектури та парки. 

 

Художниця показую листівку: «Це анімація краєзнавчого музею. Анімована жива листівка».

Нато Мікеладзе виготовляє ескізи майбутніх листівок. На них зображені Краєзнавчий музей, Корпусний парк та Біла Альтанка.

Нато Мікеладзе каже: «Це - мій улюблений музей. Буде в соцмережах опублікована. Окремо - малюнок листівки і анімація».

На цій листівці буде Біла Альтанка.

Художниця показую листівку: «Ось така буде листівка, ось до неї анімація. Довго думала: як саме альтанку зробити. Вона довго не виходила. Я вирішила показати її з іншого боку, коли спускаєшся на поділ. Там є гірка, звідки її видно. Ось це, якраз те, що треба».

Корпусний парк Нато намалювала за день.

Продовжує художниця: «Я думала, як же мені зобразити і круглу площу, і орла. Ось так вирішила все намалювати».

Створювати електронні листівки вона навчає студентів.

Нато Мікеладзе каже: «Дозволяється працювати на планшетах, це – сучасні технології. У нас є завдання – декоративний натюрморт».

Ось так студентка Інна малює ескіз, потім зображення перенесуть на полотно.

Продовжує художниця: «Дуже класно, коли дитині не диктують те, що вона має зробити, а кажуть, що ти можеш робити все, що завгодно. Класно розвиває творче мислення. Мета діяльності художника - ділитися своїми творами з глядачами. Моя мрія – багато працювати та бути потрібним».

Нині художниця закінчила працювати над циклом листівок про Полтаву. Каже: через два тижні вони вийдуть тиражем 1000 штук. Їх вона роздасть друзям.