Під будівлею облдержадміністрації відбувся пікет

20:53, 18 кві. 2019
 
Під будівлею облдержадміністрації відбувся пікет

На площі перед будівлею облдержадміністрації у Полтаві близько 17-30 зібралися люди, аби зачитати звернення до кандидата у Президенти та діючого Президента України Петра Порошенка. У зверненні питання про зупинення корупції, розкрадання надр тощо. Координував цю акцію у Полтаві учасник громадської організації «Молодь України» Андрій Коваленко. Акцію біля облдержадміністрації, яка тривала близько 40 хвилин, назвав «флешмобом». Каже: такі організовують в інших регіонах України.

Координатор акції Андрій Коваленко каже: «19 числа на НСК «Олімпійський» будуть дебати. Ми занесли повідомлення і звернення в штаб Порошенка. Ми занесли повідомлення та звернення в штаб Зеленського. Хочемо, щоб вони скоординували ці питання одне одному та 19 числа ці всі питання, котрі ми ставимо, одне одному поставили».

Учасник акції Ярослав Янушкевич говорить: «Проти корупції. В цілому проти Порошенка. П’ять років у нього було, п’ять років він хоче. Чому ми повинні вірити, що він за п’ять років зробить те, що він зараз обіцяє? Те, що він не зробив тоді, протягом минулих п’яти років?»

Учасниця акції Веоріка Волобуєва на питання, чому прийшла, розповіла: «Щоб в країні змінився Президент та краще було жити нам, людям, пенсіонерам. (Звідки дізналися про акцію?) Друзі, знайомі, одногрупники».

Учасниця акції Влада на питання, звідки дізналася про акцію, каже: «Через Інтернет. (За що стоїте? Що не подобається?) Що обіцяють одне, а роблять інше, а люди потім страждають. (На вашій родині, на вас, як відобразилися зміни?) На мені особисто ніяк, бо… Не знаю».

Після завершення акції, учасники розійшлися. За 15 хвилин вони знову зібралися біля пам’ятника Бутовському. 

 

Ці скріншоти з соцмережі Telegram отримали кореспонденти ЮА: Полтава. Це листування за  вчора, 17-те квітня.

На повідомлення «Хочу заробити» о 15-38 відповідь: «Проти Пороха, мирний, санкціонований мітинг. Сто гривень – година».  На питання «До кого звертатися по гроші?» відповідають: «Мені в особисті повідомлення, там будуть куратори, ти побачиш. Оплата в кінці готівкою або на карту. Збір приблизно о 16й».