800 учасників приїхали до Полтави на всеукраїнські змагання зі спортивних танців

17:18, 20 кві. 2019
 
800 учасників приїхали до Полтави на всеукраїнські змагання зі спортивних танців

Приблизно вісім сотень танцюристів із різних регіонів України приїхали до Полтави на відкриті змагання зі спортивних танців «Гран-прі Полтавщини». Наймолодшим – близько чотирьох років, найстаршим понад шістдесят, каже організатор Петро Горголь. У виставковому залі міського будинку культури учасників оцінює понад сорок суддів.

 

У залі полтавського будинку культури діти виконують латиноамериканські та європейські танці. Це – відкриті змагання «Гран-прі Полтавщини». Організатор Петро Горголь каже: «Зареєстровано було понад 800 учасників, більше 40 суддів, які оцінюють. Якщо перераховувати міста, то це буде багато. Київ, Харків, Запоріжжя, Дніпропетровська область, Полтавська, весь регіон представлений».

Доки одні на паркеті, інші – готуються до виступу. 6-річна Анастасія Коваленко та 8-річний Тимофій Койнаш кажуть: їм найпростіше танцювати вальс. Учасник змагань із Полтави Тимофій Койнаш говорить: «Я маю тримати партнерку і стійку. Ми танцюємо уже 3 чи 4 роки. Сьогодны танцюэмо чачу, вальс і джайв. У нас тренування були 6 днів на тиждень».

Головний суддя змагань Денис Хорішко розказує: «Критерії оцінювання журі – це музикальність, наскільки пара відчуває музику, потрапляє в такт, зовнішній вигляд. Технічність виконання, наскільки пара злагоджено танцює, наскільки відчуває одне одного».

Учасники виступають сольно та в парах. Учасник змагань із Новосанжарського району Богдан Кушнаренко каже: «Я виступаю сьогодні з Настею Рибкою, це моя партнерка. Вона зараз готується, її мама прикрашає і одягає. Я на змаганнях часто буваю і не хвилююся. Я знаю, що переможу».

8-річна Єлизавета Павлова із Полтави готується танцювати сама, розповідає: «На жаль мій партнер не зміг прийти на конкурс, бо він захворів. Тому я сьогодні виступаю за нас обох. Я буду танцювати чотири танці – квікстеп, вальс, джайв та ча-ча-ча. Почала займатися танцями, бо в мене мама і старший брат займаються, я вирішила теж».

За словами організатора Петра Горголя, ці змагання зі спортивних танців у Полтаві проводять четвертий рік поспіль. Сьогодні виступи розпочали близько 9-ї ранку і триватимуть вони до 22-ї години. Для учасників та переможців підготували кубки, медалі та грамоти.