У Миргороді протестували проти будівництва елеватора

21:04, 3 тра. 2019
 
У Миргороді протестували проти будівництва елеватора

У Миргороді містяни протестували проти будівництва елеватора у мікрорайоні Лісок. Люди вийшли на мирну акцію близько 17-ї години. Зібралися на провулку Нафтовиків. Голова ради мікрорайону Лісок Олексій Ставицький каже: підприємець із Зінькова викупив колишні хімсклади та орендує землю – на цих територіях тепер хоче звести елеватор. Сам же підприємець Андрій Удовиченко каже: будівництва не планує.

16:45. Неподалік провулку Нафтохіміків у Миргороді збираються місцеві жителі.

Говорить голова ради мікрорайону Лісок у Миргороді Олексій Ставицький:

«Основне питання - це плани нових власників земельних ділянок. Вони хочуть побудувати елеватор - зернопереробне підприємство».

Розповідає жителька мікрорайону Лісок у Миргороді Олена Сухіна:

«Наскільки нам відомо, тут буде елеватор. Проти того, щоб тут будували. Беззаконня! Ми хочемо жити в нормальній зоні і дихати свіжим повітря».

Близько 17-ї рушають до земельної ділянки, яку орендує підприємець Андрій Удовиченко. Це - близько трьох гектарів біля колишніх хімскладів.

Розповідає заступниця начальника міського управління архітектури Оксана Безсонова:

«На сьогодні достовірно сказати, який об‘єкт будівництва буде і який вид цього будівництва - я не можу. Оскільки двічі зверталися замовники за містобудівними замовленнями та обмеженнями. І двічі заява різнилася і в виді будівництва, і в назві об‘єкта. Перший раз було звернення про видачу будівних умов на первинну переробку, зберігання та відвантаження зерна. Другий раз звернувся з заявою на реконструкцію комплексу будівель з переробки зерна. Із самої структури зрозуміло, що це елеватор, але потужності не було вказано».

На місці складів хочуть збудувати ангари для зберігання зерна, пояснює орендар території Андрій Удовиченко:

«У нас було в планах будівництво елеватора, але при зустрічі з мером ми зрозуміли, що цей план є безперспективним. У нас в планах привести все у пристойний вигляд, зробити ремонт складів, ремонт даху, стін, підготувати все, щоб вони використовувалися як склади для зберігання продукції».

Місцеві жителі одноосібно проголосували проти забудови цієї території.

Зустріч підприємця та місцевих жителів тривала близько години. Згоди на ній не дійшли, говорить житель мікрорайону Лісок у Миргороді Віталій Станіславський.

« Протест цей буде неодноразовий, протест буде продовжуватись по етапах із мірою будівництва».

 Продовжує директор підприємства, яке викупило склади, Андрій Удовиченко:

« Громадськість не слухає - це раз. Два - їх влаштовує лише варіант побудувати парк, але за які гроші - це вже інше питання. Я їм пропоную, хай міська рада викупить цю територію разом із цими складами».

За словами речниці поліції Миргородського району Лариси Петренко, на акцію прийшли близько 100 людей. На місці чергувало 12 поліцейських. Порушень порядку вони не зафіксували.