Наталії Саєнко продовжили домашній арешт на 60 діб

20:03, 8 тра. 2019
 
Наталії Саєнко продовжили домашній арешт на 60 діб

Наталії Саєнко продовжили домашній арешт на 60 діб в нічний час - з 22- ї години до 6-ї ранку. Таке рішення сьогодні ухвалила суддя  Октябрського райсуду Полтави Марина Материнко. Клопотав про це прокурор Валентин Болгар. 

Засідання в Октябрському райсуді Полтави починають із півгодинною затримкою – о 15.30. У залі суду – підозрювана Наталія Саєнко та двоє її адвокатів –  Олег Губа та Богдан Глядик. Також адвокат родини Левченків Дмитро Семеха. Прокурор Валентин Болгар клопоче про продовження запобіжного заходу підозрюваній.

Валентин Болгар, прокурор говорить: «У продовженні запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту у нічний час, так як обраний запобіжний захід закінчується 9 травня. На даний час ті ризики, які зазначалися в обранні запобіжного заходу, а саме: впливу на свідків, потерпілих, експертів, а також ухилення від слідства та суду – на даний час залишаються незмінними».

Підтримав клопотання прокурора Дмитро Семеха.

Дмитро Семеха, адвокат родини Левченків каже: «Підставою є не тільки ті різики, які можуть бути вчинені. А й ті ризики, які на сьогодні не зменшилися. На сьогоднішній день підозрювана не позбавлена права керувати автомобілем. Те, що вона не звернулася до прокурора не означає, що вона не може здійснити інше правопорушення».

Ось щодо цього сказали адвокати Саєнко:

Богдан Глядик, адвокат Наталії Саєнко каже: «Немає ні обґрунтування на підставі чого прийшов прокурор, що ці висновки є. Немає обґрунтування, чому не можна застосувати більш м’який запобіжний захід – цього немає у клопотанні. Я прошу повністю відмовити у задоволенні даного клопотання. Наталія Саєнко не порушувала жодного процесуального обов’язку».

Олег Губа, адвокат Наталії Саєнко говорить: «Я не бачу підставу суду не застосувати менш обтяжливий запобіжний захід, як особисте зобов’язання».

Підтримала адвокатів Наталія Саєнко. О 16.00 суддя Марина Материнко йде до нарадчої кімнати. Повертається через півтори години -  і задовольняє клопотання прокурора.

Валентин Болгар, прокурор говорить: «Я вважаю даний запобіжний захід забезпечить виконання обов’язків покладених на підозрювану Саєнко».

Богдан Глядик, адвокат Саєнко каже: 

 «- Рішенням задоволені?

 - Як і в попередні рази – ні. Я вважаю прокурор подав клопотання з порушенням закону. Суддя мала відхилити і відмовити в задоволенні такого клопотання». 

6 березня суддя Марина Материнко продовжила Саєнко домашній арешт у нічний час на 60 діб. Строк закінчується завтра, 9 травня. Вперше запобіжний захід підозрюваній обрали 9 січня цього року. Це був цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, шостого листопада минулого року на пішохідному переході неповнолітній велосипедист Артем Левченко зіштовхнувся з позашляховиком. Це сталося  біля Малої академії мистецтв у Полтаві. Кермувала автівкою полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні. 9-го січня Саєнко оголосили підозру.