Майже сотня дівчат взяли участь у «Жіночому батальйоні»

18:40, 18 тра. 2019
 
Майже сотня дівчат взяли участь у «Жіночому батальйоні»

Майже сотня дівчат протягом двох днів вивчатиме десантно-штурмову підготовку у селі Клюсівка Новосанжарського району. Там організували «Жіночий батальйон» – це обласні військово-патріотичні змагання.

Так учасниці «Жіночого батальйону» проходять тактичну підготовку.

Інструктор Руслан Тарасюк розповідає: «Дівчата навчаються правильно десантуватися з машини, розвертатися. Дівчата неправильно тримають зброю в машині, направляють одне на одну. Більшість дівчат знаходяться в положенні стоячи, коли мають лягати при вогневому контакті».

Ось чого навчатимуть на «Жіночому батальйоні» цьогоріч.

Співорганізатор Олег Бариш каже: «Це елементи десантної підготовки, елементи підготовки бійців розвідувальних підрозділів, а також на військовому полігоні відпрацьовуватиметься вправа – штурм висоти, виконуватимуться завдання школи снайпера».

Учасниця змагань Марина Ковальчук говорить: «Ми опрацьовували снайперську зброю, снайперську роботу. Скажу, що це дуже складно і нудно, бо потрібно сидіти і чекати. Але це дуже відповідально і дуже небезпечно. Потрібно правильно обрати ціль, налаштувати приціл і мати витримку».

Поруч – дівчат вчать домедичній допомозі. Анастасія Єрьоменко зупиняла кровотечу.

Учасниця змагань Анастасія Єрьоменко продовжує: «Я була у жовтій зоні. Якщо це жовта зона, я можу надавати допомогу. Тут було поранення в ногу. Якщо людина лежить, ми перев’язуємо ногу жгутом, щоб зупинити кровотечу. Так ми можемо врятувати людині ногу».

Тут дівчатам розказують, як стрибати із парашутом.

Інструктор В’ячеслав Курган каже: «Дівчата ознайомилися із передстрибковою підготовкою,  підготовки десантника до стрибків з парашута, дії парашутиста-десантника в літальному апараті, дії при відділенні від літального апарату та у повітрі».

Уп’яте на цих змаганнях Марина Бланкіна. Цьогоріч, каже, вперше одягнула парашутне спорядження.

Учасниця змагань Марина Бланкіна розповідає: «Є основний парашут, запасний парашут, якщо основний не розкривається. Шлемофон. Ось тут має бути кільце, щоб розкрився основний парашут, але зараз його немає, бо він навчальний. Якщо він не спрацює, то смикаємо за це кільце і має відкритися додатковий парашут».

Обласний військово-патріотичний захід «Жіночий батальйон» на Полтавщині проводять вдесяте. Цьогоріч змагання відбудуться з 18 до 19 травня.