Кернес удесяте не з’явився на засідання в Полтавський апеляційний суд

13:21, 24 тра. 2019
 
Кернес удесяте не з’явився на засідання в Полтавський апеляційний суд

У Полтавському апеляційному суді із майже 40-хвилинним запізненням - о 11.37- розпочалося засідання у справі харківського міського голови Геннадія Кернеса та двох його колишніх охоронців Віталія Блинника та Євгена Сміцького. До суду з’явилися два останні обвинувачені. Геннадій Кернес не приїхав удесяте. Також до Полтави приїхали четверо захисників обвинувачених. Це Олександр Гунченко, Андрій Циганков, Лідія Ізовітова та Наталія Пліса.

Серед потерпілих - Сергій Ряполов та захисниця потерпілих Тетяна Зелькіна.

Захисник Олександр Гунченко повідомив, що Кернес перебуває за кордоном на стаціонарному лікуванні. Клоплче про відкладення розгляду.

Судді задовольнили клопотання Гунченка. Дату наступного засідання захист зобов’язався узгодити з судом після того, як Кернес повернеться.

Нагадаємо, представники Генпрокуратури та потерпілий Сергій Ряполов подали апеляцію на рішення судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова. Він 10-ого серпня закрив кримінальне провадження у справі Геннадія Кернеса та його двох охоронців. Причина: прокуратура відмовилась від підтримання обвинувачення. Геннадія Кернеса та двох його охоронців звинувачували у викраденні та побитті учасників Євромайдану – Сергія Ряполова та Олександра Кутяніна.