Від 1 червня у Решетилівці алкоголь вночі не продаватимуть

17:06, 31 тра. 2019
 
Від 1 червня у Решетилівці алкоголь вночі не продаватимуть

Сьогодні останній день, коли у Решетилівці продають алкоголь після 22-ї години. Відзавтра, 1 червня, почне діяти обмеження на його продаж у нічний час. Про це повідомила секретарка Решетилівської міськради Оксана Дядюнова. Таке рішення ухвали на сесії міськради 23 травня цього року. За це проголосували усі присутні депутати – 16-ро. 

Від 1 червня у Решетилівці алкоголь вночі не продаватимуть. Це обмеження є рішенням міської ради.

Оксана Дядюнова, секретарка Решетилівської міськради говорить: «Обмеження на продаж алкоголю діятиме з 22-ї до 7-ї ранку. Від підприємців особливого супротиву не було». 

Обмежили продаж алкоголю, бо скаржилися місцеві, пояснює секретарка міськради.

Олена Мосієнко, жителька Решетилівки говорить: «Дуже добре, що таке робиться. Тому, що АТБ працює цілодобово, коли не прийдеш – там дітвора товчеться. Їм продають і пиво, і слабоалкогольні напої».

Руслан Іванов, житель Решетилівки говорить: Вони до 11 наберуть, якщо захочуть. Тоді почнеться підпільний бізнес, я думаю. Будуть продавати в себе вдома, на точках».

Усі магазини в Решетилівці закриваються до 22-ї години, каже серкетарка міськради. Вночі працює лише супермаркет «АТБ».

Сергій Демченко, начальник відділу комунікацій «АТБ» каже: «Якщо є таке розпорядження, ми виконуємо всі норми, що затверджені міською адміністрацією.  Оскаржувати рішення ми не будемо. Ми вже рік, наприклад, в такому режимі працюємо у Дніпрі». 

Контролюватимуть виконання рішення – поліцейські.

В’ячеслав Перепелиця, начальник Решетилівського відділення поліції каже: «Люди відпочивають, вживають алкогольні напої і від цього трапляються порушення громадського порядку. Я думаю, що це позитивне рішення, яке і нам роботи зменшить, і позитивно позначиться на житті громади».

Тих, хто продаватиме алкоголь вночі – штрафуватимуть щонайменше на 510 гривень, щонайбільше – на 1700.

 Нагадаємо, на Полтавщині, окрім Решетилівки, заборона на продаж алкоголю вночі діє у Миргороді, Хоролі та Горішніх Плавнях.