У Полтаві кандидати в директори шкіл вирішували ситуаційні завдання

19:40, 12 чер. 2019
 
У Полтаві кандидати в директори шкіл вирішували ситуаційні завдання

Пів години часу на вирішення проблемної ситуації мали сьогодні кандидати у директори шкіл Полтави. Так відбувся другий етап конкурсу на посади. Про це розповіла заступниця міського голови Людмила Бойченко. На посаду директорів шкіл претендують 24 учасники. Навчальних закладів – 14-ть. Це школи, гімназії та навчально-виховні комплекси.

 

Полтавська міська рада. Тут другий день поспіль триває конкурс на посади директорів шкіл. Олександр Зарубенко хоче очолювати 32-гу гімназію. Каже: «У цьому навчальному закладі я працюю директором до сьогодні вже 12 років. Таке враження, що ти вступаєш до вишу, розумієш дітей, які пишуть ЗНО. Розумієш батьків, які хвилюються, бо хвилюються твої рідні».

О 13-й учасників впускають до зали. Завдання обирають одне для всіх – наосліп із тридцяти варіантів.

На виконання завдання у цій залі кандидати мають півгодини. Це друга група учасників конкурсу. Перша розв’язувала завдання сьогодні із 8-30 ранку.

Першою в групі, приблизно за 15 хвилин, завдання виконала Алла Шаповал.

Кандидатка на посаду директорки навчально-виховного комплексу №45 Алла Шаповал говорить: «Завдання було дуже життєве. Батьки були не задоволені призначенням класного керівника. Це і дуже хвилююче. Відповідальний конкурс. За мною стоять наші працівники, батьки і діти. І я дуже хвилююся, щоб я їх не підвела».

Учасники завершують роботу. Комісія вивчає відповіді. Загалом на конкурсі обирають директорів для 14-ти начальних закладів Полтави. Претендентів на посади – 24. Найбільше – чотири кандидати – хочуть очолити школу № 29. По троє претендентів – у 9-й та 30-й школах, а також у 10-ому спеціалізованому навчально-виховному комплексі. По два кандидати на посаду директорів у школі № 2,  31-шій гімназії та навчально-виховному комплексі № 16. По одному претенденту – у семи навчальних закладах. Це – школи № 4, 20, 24, 37, гімназії № 17, 32 та спеціалізований навчально-виховний комплекс №45.

Заступниця міського голови Полтави Людмила Бойченко каже: «Строковий договір буде укладатися з переможцями, уже з директорами на 6 років. Але за бажанням директора може укладатися на меншу кількість років».

За словами заступниці міського голови Людмили Бойченко, цей конкурс на заміщення посад директорів шкіл розпочали учора, 11 червня. Тоді кандидати у цій же залі писали тести. Наступні два дні – 13 та 14 травня – кандидати будуть представляти своє бачення розвитку шкіл у форматі презентацій.