Полтавець Юрій Ткаченко зійшов на 30 гірських вершин

21:00, 12 чер. 2019
 
Полтавець Юрій Ткаченко зійшов на 30 гірських вершин

20 років чоловік займається альпінізмом і скелелазінням. Він зійшов на вершини кримських, карпатських, кавказьких та болгарських гір. Нині чоловік готується до сходження на Альпи. 

Юрій Ткаченко розминається перед сходженням на штучну скелелазну трасу. Підтягується, розробляє суглоби пальців і робить планку. Скелелазінням і альпінізмом, каже, займається з 13 років.

Альпініст Юрій Ткаченко каже: «Почав свій спортивний шлях з 2000-го року. Тоді я вперше потрапив до Криму. Мій перший маршрут був на гору Фороський Кант. Маршрут другої складності. Відтоді я закохався в гори і зрозумів, що це стане невід’ємною частиною мого життя».

Відтоді зійшов майже на 30-ть вершин скельними, комбінованими і сніжно-льодовими маршрутами. Його рекорд – 4 з половиною кілометри. Це, говорить, – у кавказьких горах.

Продовжує альпініст Юрій Ткаченко: «Я був на вершині Джайлик. Ми були в ущелині Уллу-Тау. Ми також були першопрохідцями на вершину Хімік. Це – маршрут Дідори, 5 категорія складності. В нас була група з двох дівчат та двох хлопців: я, Сергій Дідора, Маргарита Семенова і Галя Когутяк. Ми насолоджувалися незвіданим маршрутом, який згодом внесли до класифікатору».

Нині спортсмен готується зійти на вершину Монблан, що в Альпах.

Альпініст Юрій Ткаченко розповідає: «Хочу подолати маршрут, зробити щось масштабне. Наприклад, сходження на Еверест або на Фішт, або на Матергорн. Це потребує колективних зусиль. Одному дуже важко. Моя мрія, звичайно,- зійти на Монблан. Сподіваюся наступного року її втілити».