У Полтаві влаштували дводенний фестиваль арт-терапії

15:26, 15 чер. 2019
 
У Полтаві влаштували дводенний фестиваль арт-терапії

Дводенний фестиваль арт-терапії відкрили сьогодні у Полтаві. Майже 40 майстер-класів для учасників влаштували тренери-психологи із Полтави, Києва, Харкова, Одеси та інших міст України. Навчали, як долати внутрішню кризу, знаходити порозуміння із людьми та досягати цілей.

 

На фестивалі арт-терапії у міському будинку культури – п’ять локацій. Тут  майстер-клас із фуд-арту. Серед учасників – 24-річна полтавка Маргарита Васіна. Говорить: «Це майстер-клас про те, як виходити з кризи, як шукати власні ресурси. Ми виготовляли ось таке гарне печиво хенд-мейд, ручної роботи».

Поруч, в актовій залі - майстер-клас з планування часу. Тренерка фестивалю арт-терапії Уляна Мирошниченко розповіла: «Ми знайомилися з тими практиками і ритуалами, які треба виконувати зранку та ввечері. Ми встигли з учасниками розібрати основні техніки і практики, які можна виконувати, а далі кожен сам їх буде підлаштовувати під свій ритм».

На фестиваль прийшла і Наталія Сухіна. Вона займається психологією близько 20 років. Учасниця фестивалю арт-терапії Наталія Сухіна каже: «Я працюю практичним психологом в реабілітаційному центрі для дітей з особливостями розвитку. Ми ведемо такі батьківські групи підтримки в роботі з матерями, які мають особливих дітей. І тому такі техніки нам дуже підходять для того, щоб вони також знаходили ресурси в собі».

Загалом долучилося майже 150 учасників, каже координаторка фестивалю Ліна Бесчастна: «Це спеціалісти допомагаючи професій – психологи, соціальні працівники, педагоги, студенти, багато тих людей, які хочуть розвиватися. У Полтаві працює 30 тренерів, вони проводять майже 40 майстер-класів».

За словами Ліни Бесчастної, у Полтаві такий фестиваль влаштували вперше. Він діятиме впродовж двох днів і завершиться завтра, 16 червня.