У Полтаві пом’янули загиблого 5 років тому атовця Миколу Чепігу

16:09, 15 чер. 2019
 
У Полтаві пом’янули загиблого 5 років тому атовця Миколу Чепігу

Сьогодні на міському кладовищі Полтави вшанували пам’ять добровольця Миколи Чепіги, який загинув у зоні бойових дій 5 років тому. Його близько трьох тижнів тому перепоховали на Алеї героїв. До цього він був похований у селі Надержинщина поблизу Полтави, де проживав.

 

Зранку на міське кладовище Полтави до могили добровольця Миколи Чепіги прийшли його рідні та знайомі. Мати загиблого Наталія Чепіга говорить: «Сьогодні вирішили зібратися у пам’ять загибелі нашого сина Миколи. Збирається вся родина. Батько, дружина з дитиною, сестра його – моя дочка Марина, я. Підтримуємо один одного».

До могили принесли квіти. На кладовище прийшла і дружина Миколи – Ірина. Разом вони були 15 років. Дружина загиблого Ірина Чепіга каже: «Я продавцем працювала у магазині. Він приходить і каже: «Я хочу з тобою жити». Я кажу: «В якому розумінні?». Він сказав: «Я про тебе довідки навів. Знаю, що ти розлучена і маєш дитину. Я хочу з тобою жити». Два місяці ми ніби зустрічались і почали разом жити».

Ірина каже: на війну чоловік пішов добровольцем 2014-ого. Дружина загиблого Миколи Чепіги продовжує: «Він нікому не сказав, ми навіть не знали. Він сказав, що вони в Кіровограді на навчаннях. А коли вже подзвонили і сказали, що він у полоні, то ми тоді все дізналися».

Микола Чепіга загинув п’ять років тому у зоні бойових дій. Його побратим Андрій Кошман розповів: «Загинув він 17 червня. А хоронили – 6 липня. В полоні його катували, били. І навіть мертвого не могли довго виміняти. Я його упізнавав з хлопцями нашими, привозили сюди. Познайомилися з дружиною, то протягом 5 років допомагаємо сім’ї».

Микола Чепіга був бійцем батальйону «Айдар». У полон чоловік потрапив під час боїв на Луганщині. Цього року йому б виповнилося 42.