У Полтаві розпочалися Всеукраїнські рейтингові змагання з вейкбордингу

17:04, 15 чер. 2019
 
У Полтаві розпочалися Всеукраїнські рейтингові змагання з вейкбордингу

Це перший етап Кубку України, каже організаторка змагань Марина Шевченко. Сьогодні змагалися тридцять спортсменів з різних регіонів України. Виступали жінки та чоловіки. 


Дошки, шоломи та гідрокостюми – це Всеукраїнські змагання з вейкбордингу «Poltava Wake Cup». Полтава, Дніпро, Харків, Одеса, Київ та Херсон – 30 спортсменів із 6 регіонів України приїхали на змагання. Вони виступають у 6 категоріях. Змагаються чоловіки та жінки, аматори та професіонали.

З Дніпра з новою дошкою приїхав Ілля. Продовжує вейкбордист з Дніпра Ілля Ковальчук: «Тут усе залежить від кількості часу проведеного на дошці. Більше займаєшся – більше робиш успіхів! Я катаюсь 4,5,6 разів на тиждень. По-різному. Цьогоріч на змагання я приїхав більш підготовленим».

До виступу готується Валерія – вейкбордистка з 3-річним досвідом. Робить тренувальну розкатку.Продовжує вейкбордистка з Харкова Валерія Курилова: «Найскладніше – це тримати баланс, не завалювати корпус: назад, вперед. Як це робити?! Це тренування вдома на балансборді, батуті».

Ось, як тут все влаштовано. Це канатна дорога. Її протяжність 120 метрів. До неї прикріплений трос – за нього і тримається спортсмен на вейкборді, коли виконує трюки на воді. Запускають двигун канатної дороги тут. А це – перешкоди та фігури.

Організаторка змагань Марина Шевченко каже: «В нас є шотган, кікер, ковзаюча труба і слайдер. Спортсменам буде складно, бо вони матимуть лише 2 кола і їм треба буде зробити вибір: трюк з якою фігурою виконати».

Оцінюватимуть - технічне виконання виступу, каже суддя змагань.

Продовжує суддя змагань Павло Гуд: «Моя задача - переглянути усі проїзди та визначити: хто виступив сильніше. Спортсмени мають виконати флетові стрибки, трампліни та ковзання. Це і буду оцінювати».

Житимуть спортсмени у наметовому містечку. Тут оселився Юрій з Харкова.

Продовжує вейкбордист з Харкова Юрій Ващенко: 
«Я приїхав зі своєї командою «Квітучий». Нас 11 чоловік. Тренуємося ми двічі-тричі на тиждень. До змагань готові».

Змагання триватимуть 2 дні: 15 та 16 червня.