200 диких каченят випустили на водойми під Полтавою

19:30, 19 чер. 2019
 
200 диких каченят випустили на водойми під Полтавою

Це у Коломацькій, Ковалівській, Надержинщинській, Абазівській, Пальчиківській і Гожулівській сільських радах. Сюди птахів привезли із розплідника з Харківщини.

Це – заплава річки Полузір’я, що у селі Карпусі Полтавського району. Сюди привезли 40 диких каченят. Привезла птахів із Харківщини Наталія Козлова.

Директорка Полтавського мисливсько-рибальського господарства Наталія Козлова розповідає:  «Завозимо щорічно диких каченят з товариства «Європейський фонд розвитку» з метою заселення і збереження тваринного світу. Щоб випускати до мисливських угідь, їм повинно бути не менше місяця.

Тут облаштували місце для підгодівлі. Робитимуть це єгері. Серед них – Віталій Мороз.

Єгер Полтавського мисливсько-рибальського господарства Віталій Мороз говорить: «Харчуються тим, що знаходиться в природі: жучки, черв’ячки. І харчуватимуться тим, що ми підсипатимемо їм зерновідходи, зернові різні культури: і пшеничка, і ячмінь, буде й кукурудза. Коли відкриється сезон полювання, будуть розташовані мисливці відповідно до лімітів, які будуть полювати на качок».

Це – та ж річка у селі Косточки. Тут випустили ще 40 птахів.

Продовжує голова обласного товариства мисливців і рибалок Сергій Козлов: «Дика качка виводить свій виводок і наші до них пристають, плавають разом. Вона їх не відганяє. Минулого року завозили 250 голів».

На водойми Полтавського мисливсько-рибальського господарства сьогодні випустили 200 каченят, каже Наталія Козлова. Роблять це сьомий рік поспіль. За цей час випустили тисяча двісті птахів.