Сьогодні суд має розглянути касацію Олександра Мамая щодо поновлення його на посаді міського голови Полтави

10:30, 26 чер. 2019
 
Сьогодні суд має розглянути касацію Олександра Мамая щодо поновлення його на посаді міського голови Полтави

Сьогодні у Касаційному адмінсуді Києва мають розглянути касацію Олександра Мамая щодо поновлення його на посаді міського голови Полтави.  Засідання має розпочатися об 11-й годині. Про це повідомила на попередньому засіданні головуюча суддя Ірина Желтобрюх. Справу розглядатиме колегія суддів – це Ірина Желтобрюх, Олег Білоус та Тетяна Стрелець.

Розгляд касації у справі колишнього міського голови Олександра Мамая перенесли утретє. Останнє засідання було 22 травня. Причина перенесення: тиск на суд. Під «тиском» судді мали на увазі публікації журналістів щодо проведення засідань позачергової сесії Полтавської міськради одночасно із судовими. Тоді секретар Полтавської міськради Олександр Шамота журналістам сказав: синхронні засідання – сесійні та судові – не суперечать закону.

Нагадаємо, депутати тричі призначали засідання позачергової сесії міськради. Робили це, аби вдруге звільнити Олександра Мамая з посади міського голови, у разі його поновлення. Час та день засідання обирали такий, що збігався із судом у Києві. Про зв’язок між проведенням сесії та розглядом касації Мамая говорив секретар міськради Олександр Шамота. Про це сказали і лідери п’яти із семи фракцій.

Щодо розгляду касації у справі Мамая у Києві: попередні рази її переносили 16 та 20 травня.

Нагадаємо, 26 березня колегія суддів Другого апеляційного адміністративного суду Харкова відмовила Мамаю у задоволенні апеляції. Він вимагав скасувати рішення Полтавського окружного суду від 25 вересня минулого року. Мамаю відмовили – рішення сесії, під час якої його звільнили, не скасували.

14 вересня 2018 року під час другого засідання позачергової сесії Полтавської міськради Олександра Мамая таємним голосуванням депутати звільнили з посади. За усунення тодішнього голови проголосували 29-ро депутатів. Мамай це рішення не визнав.