Сьогодні у Касаційному адмінсуді Києва не задовольнили касацію Олександра Мамая

11:51, 26 чер. 2019
 
Сьогодні у Касаційному адмінсуді Києва не задовольнили касацію Олександра Мамая

Сьогодні у Касаційному адмінсуді Києва не задовольнили касацію Олександра Мамая щодо поновлення його на посаді міського голови Полтави. Рішення Полтавського окружного суду залиши без змін. Справу розглядала  колегія суддів – це Ірина ЖелтобрЮх, Олег Білоус та Тетяна Стрелець. Засідання розпочалося об 11.15. На засіданні присутній Олександр Мамай. Також представниця Полтавської міськради Віта Мосієнко.

Останнє засідання було 22 травня. Тоді перенесли розгляд касації через тиск на суд. Під «тиском» судді мали на увазі публікації журналістів щодо проведення засідань позачергової сесії Полтавської міськради одночасно із судовими. Тоді секретар Полтавської міськради Олександр Шамота журналістам сказав: синхронні засідання – сесійні та судові – не суперечать закону.

Нагадаємо, депутати тричі призначали засідання позачергової сесії міськради. Робили це, аби вдруге звільнити Олександра Мамая з посади міського голови, у разі його поновлення. Час та день засідання обирали такий, що збігався із судом у Києві. Про зв’язок між проведенням сесії та розглядом касації Мамая говорив секретар міськради Олександр Шамота. Про це сказали і лідери п’яти із семи фракцій.

Щодо розгляду касації у справі Мамая у Києві: попередні рази її переносили 16 та 20 травня.

Нагадаємо, 26 березня колегія суддів Другого апеляційного адміністративного суду Харкова відмовила Мамаю у задоволенні апеляції. Він вимагав скасувати рішення Полтавського окружного суду від 25 вересня минулого року. Мамаю відмовили – рішення сесії, під час якої його звільнили, не скасували.

14 вересня 2018 року під час другого засідання позачергової сесії Полтавської міськради Олександра Мамая таємним голосуванням депутати звільнили з посади. За усунення тодішнього голови проголосували 29-ро депутатів. Мамай це рішення не визнав.