Сьогодні в обласному центрі закриття 19-ого концертного сезону Полтавського симфонічного оркестру

17:26, 26 чер. 2019
 
Сьогодні в обласному центрі закриття 19-ого концертного сезону Полтавського симфонічного оркестру

О 19-й годині музиканти зіграють заключний концерт на сцені обласного театру імені Гоголя. Музиканти представлять 7 творів, каже директор симфонічного оркестру Михайло Малько.

Це –диригент симфонічного оркестру Єлізар Пащенко. Сьогодні він керує підготовкою до заключного концерту.

 

Єлізар Пащенко розповідає:  «На концерті будуть представлені твори, які ми грали увесь минулий рік та деякі нові. Симфонія налічує 5 частин: «Облівіон» – для гобоя з оркестром. «Свій серед чужих» - для труби з оркестром. «Джаз-вальс» - для тромбону.  «Пісня менестрелі». І буде джазовий концерт для фортепіано «Танець із шаблями». Моя мрія – виконати з цим оркестром – «Другий танець Артура Маркеса – Danzon №2».

Скрипаль Юрій Кириченко виконає іспанську симфонію «Лало».

Юрій Кириченко розповідає: «Вона триває близько 40 хвилин. Це - південна музика – вона дуже емоційна. Це - як свято, коли звучить іспанська, італійська музика».

 

32-річний трубач Олексій Оріщенко представить публіці композицію із фільму.

Олексій Оріщенко каже:  «Цей твір називається «Три товариші». З відомого кінофільму «Свій серед чужих, чужий серед своїх». В кінці фільму, на кульмінаційному моменті, грає соло труба. Це – один з найулюбленіших творів трубачів та найскладніших серед музики з кінофільмів. Я, як музикант, передивляюся фільм. Це не просто твір музичний, а це – історія, почуття, дуже щирі емоції».

 

На сцені виступлять 50 музикантів. Триватиме останній концерт сезону – 2 години.

Михайло Малько розповідає:  «Хочемо презентувати кращі доробки за це півріччя, за цей концертний сезон. Це - важлива подія. Фактично, ми готуємося до ювілею – 20-річного».

Відкриють наступний концертний сезон 25 вересня цього року на сцені обласного театру імені Гоголя.