Сьогодні – суд у справі щодо аварії, через яку загинув Артем Левченко (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

9:36, 12 лип. 2019
 
Сьогодні – суд у справі щодо аварії, через яку загинув Артем Левченко (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

10.08. В Октябрському райсуді розпочали судовий розгляд матеріалів кримінального провадження у справі щодо аварії, через яку загинув велосипедист Артем Левченко. Засідання розпочали зачитуванням обвинувального акту. Це робить прокурор Денис Ковінько.

На засідання з’явилися потерпілі у справ Вікторія Чазова (бабуся загиблого) та Ірина Сердюк (тітка загиблого). Їхні захисники Дмитро Семеха та Геннадій Олєйніков. Також присутня обвинувачена Наталія Саєнко і її адвокати - Богдан Глядик та Олег Губа.


10.20. Цивільний позов потерпілих зачитує Дмитро Семеха.

10.50. У позові від потерпілих Наталії та Олега Левченків та Тетяни Плащенко йдеться: стягнути з обвинуваченої Наталії Саєнко розмір морального відшкодування по 100 мільйонів гривень для кожного. Таке ж відшкодування моральної шкоди просять стягнути потерпілі Вікторія Чазова та Ірина Сердюк.

11.00. «На сьогодні немає доказів, які поза розумним сумнівом, доводять вину Наталії Саєнко» - так висловився Богдан Глядик щодо обвинувального акту

11.10. Сторони висловлюються, у якому порядку досліджувати докази. Прокурор Денис Ковінько пропонує: спочатку дослідити докази обвинувачення, потім - опитати потерпілих і свідків. Потім - саму обвинувачену. Сторона захисту пропонує: спочатку допитати потерпілих і свідків, вивчити висновки експертиз. Потім дослідити докази сторони захисту.

11.15.
Суд вирішує: спочатку досліджуватимуть докази прокуратури, потім допитуватимуть потерпілих та свідків. Далі - дослідження речових доказів і допит обвинуваченої.

11.20 Суд відклав розгляд доказів на 30 серпня. Причина: відсутність на засіданні Наталії та Олега Левченків.
 
11.30 Дмитро Семеха клопоче про призначення судово-психологічної експертизи потерпілим. Експерти мають визначити: чи була ситуація психотравмувальною, чи було спричинено моральну шкоду та в якому розмірі. 


11.35. Прокурор Ковінько підтримує клопотання. Адвокати Саєнко говорять: на цьому етапі призначення судово-психологічної експертизи недоцільне.

11.45. Суддя не задовольнив клопотання адвоката родини Левченків. Причина: відсутність матеріалів у суду. Адвокат Дмитро Семеха заявив про відвід судді. Суддя Анатолій Савченко оголосив перерву.

Нагадаємо, засідання відбуваєтья в Октябрському райсуді Полтави. Суддя – Анатолій Савченко. Підготовче засідання у справі відбулося 5 липня. Воно тривало майже 6 годин. Тоді з’явилися потерпілі – батьки загиблого Наталія та Олег Левченки. Їхні захисники – Дмитро Семеха та Геннадій Олєйніков. Також – обвинувачена Наталія Саєнко та її адвокати Олег Губа та Богдан Глядик. На засіданні розглянули 10 клопотань від прокурора, потерпілих та обвинуваченої і її захисників. Серед них – продовження міри запобіжного заходу Наталії Саєнко, арешт майна обвинуваченої та її чоловіка, призначення судово-психологічної експертизи потерпілим у справі тощо.

Нагадаємо, шостого листопада минулого року на пішохідному переході неповнолітній велосипедист Артем Левченко зіштовхнувся з позашляховиком. Це сталося біля Малої академії мистецтв у Полтаві. Кермувала автівкою полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні. 9-го січня Саєнко оголосили підозру. Кримінальне провадження щодо неї відкрите за частиною другою статті «Порушення правил безпеки дорожнього руху», що спричинило смерть потерпілого.