Четверо травмованих в аварії біля села Бречківка третю добу перебувають у лікарнях Полтави

19:33, 15 лип. 2019
 
Четверо травмованих в аварії біля села Бречківка третю добу перебувають у лікарнях Полтави

Ще одна пасажирка померла в клініці у день зіткнення. Нині полісмени з’ясовують: хто керував Toyota, яка в’їхала у Жигулі 13 липня: Олексій Сердюков чи Олена Пашетних (Кузіна). Про це розповів речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв. Він говорить: полісмени опитують медиків, рятувальників та свідків аварії.

Після цього зіткнення четверо людей травмувалися, одна людина загинула. Третю добу в 1-й міській лікарні перебуває 41-річний чоловік, який кермував Жигулями.

Анестезіолог реанімаційного відділення 1 міської лікарні Наталія Лебідь каже«Постраждалого було доставлено 13 липня о 19:10 до нашої лікарні. Одразу його госпіталізовано до реанімаційного відділення. Він отримав численні ураження внаслідок ДТП. Зараз стан хворого розцінюється як стабільно важкий».

А це – міська дитяча лікарня. Тут, у реанімації – 12-річна дівчинка, яка теж їхала в Жигулях.

Завідувач відділення анестезіології дитячої лікарні Володимир Саричев говорить: «Дівчинка доставлена в тяжкому стані з численними переломами кінцівок і з порушенням свідомості. Було визначене лікування, яке вона отримує протягом двох діб. Це – протишокова терапія, масивна інфузійна терапія, знеболювальні препарати».

В обласній лікарні в реанімаційному відділенні нині Олена Пашетних (Кузіна), яка їхала в Toyota.

В. о. завідувача відділення анестезіології обласної лікарні Сергій Герасименко розповідає: «Постраждала поступила позавчора у важкому стані. Проводилася інтенсивна інфузійна терапія, протишокові заходи. Нині стан пацієнтки залишається важким. Важкість стану обумовлена множинними ушкодженнями органів і систем».

Олексій Сердюков, який їхав у Toyota разом з Оленою Кузіною, – у цій же лікарні на стаціонарному лікуванні.

Речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв говорить: «Відомо, що автомобіль Toyota виїхав на смугу зустрічного руху і допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ 21099, який рухався назустріч. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 – Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого».

Хто кермував Toyota, що зіштовхнулася з Жигулем на трасі «Полтава – Суми»: Сердюков чи Пашетних – нині не відомо, каже Сулаєв. Сам Сердюков
створив допис у Facebook, де повідомив, що кермував авто він: «За кермом автомобіля був я, Олена сиділа позаду. Я пішов на обгін. У мене провалилася передача і я не зміг закінчити обгін. Праворуч було авто. Я спробував з’їхати на узбіччя, але було пізно».

Але давати свідчення слідчим він відмовився, говорить Сулаєв.

Продовжує речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв: «Він на підставі статті 63 Конституції України відмовився від надання будь-яких пояснень з даного приводу».

Нагадаємо, у суботу близько 18-ї години біля села Бречківка зіткнулися автомобілі Toyota та ВАЗ-21099. В авто Toyota було двоє людей. У Жигулях –троє. Пасажирка ВАЗу померла того ж дня у лікарні від отриманих травм. Покарання за вчинення аварії – від 3 до 8 років ув’язнення.