Суд в Москві продовжив арешт українським морякам за клопотанням ФСБ

16:00, 17 лип. 2019
 
Суд в Москві продовжив арешт українським морякам за клопотанням ФСБ

Московський суд продовжив арешт усім українським морякам. 21-ого з них під вартою триматимуть до 24 жовтня 2019 року, ще трьох, які були поранені – до 26 жовтня. Це через те, що із початку полону міру запобіжного заходу травмованим українцям обирали на кілька днів пізніше, каже адвокат Микола Полозов. Вердикт оголосили чотирьом групам українців. В одній із двох груп, справи яких розглядали першими, був і наш земляк Богдан Головаш із Кременчука.

Адвокат Микола Полозов, який координує роботу захисників у справі, сказав: «Усі наші адвокати будуть подавати апеляційні скарги до Московського міського суду на відповідні постанови Лефортовського районного суду. Щодо розгляду скарг, то я думаю, що найвірогідніше вони відбудуться у серпні».

Нагадаємо, сьогодні у Москві розглядали клопотання слідчих ФСБ Росії щодо продовження запобіжного заходу українським полоненим морякам. Про це повідомив адвокат Микола Полозов. За його словами, 24-ох полонених моряків розділили на 4 групи. Засідання відбулися у закритому режимі у Лефортовському райсуді Москви.


Нагадаємо, торік 25 листопада російські прикордонники обстріляли з артилерії та захопили українські військові катери «Нікополь» та «Бердянськ» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси в Маріуполь. У полоні опинилися 24 моряки, серед яких - Богдан Головаш із Полтавщини.