Упродовж двох днів бюлетені для голосування передадуть до виборчих дільниць

18:00, 17 лип. 2019
 
Упродовж двох днів бюлетені для голосування передадуть до виборчих дільниць

Упродовж двох днів – сьогодні та завтра – окружні виборчі комісії Полтавщини отримують від Центрвиборчкому бюлетені для голосування на позачергових парламентських виборах. До 19-ого липня їх мають передати дільничним виборчим комісіям, каже тимчасово виконуюча обов’язки начальника обласного відділу адміністрування держреєстру виборців Олена Котенко. Серед тих окружкомів Полтавщини, які отримали бюлетені сьогодні, – № 145. Він включає Київський район Полтави, а також Котелевський та Полтавський райони. 

Із 11-ї ранку члени окружної виборчої комісії 145-ого округу почали отримувати бюлетені. Їх розвантажують із цієї автівки. Загалом на округ привезли понад півтисячі таких упаковок. Член окружної виборчої комісії по округу № 145 Андрій Усачов говорить: «Розкладаємо, сортуємо, які видати Котельві окремо, Київському району Полтави та Полтавському району. Розкладаємо, звіряємо, щоб та кількість, що у документах, співпадала з тим, що ми фактично отримали».

Далі розсортовані упаковки бюлетенів переносять, аби порахувати. У коридорі спостерігає поліцейський. Членкиня окружної виборчої комісії по округу № 145 Тамара Матвієнко розповідає: «Ми перевіряємо, які дільниці зайшли, відмічаємо їх у наших відомостях, щоб потім мати змогу порахувати, чи правильна кількість надійшла. І звірити з протоколом, який нам надасть ЦВК».

Голова окружної виборчої комісії по округу № 145 Ірина Скоковська каже: «Виборчих бюлетенів для голосування на виборах нардепів в одномандатному виборчому окрузі в упаковці підприємства-виготовлювача у кількості 152 тисячі 286 бюлетенів. В загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі –152 тисячі 904 бюлетені».

Ці бюлетені, не розпаковуючи, передаватимуть на дільничні виборчі комісії, каже голова окружної виборчої комісії по округу № 145 Ірина Скоковська: «Підприємство-виготовлювач при виготовленні бюлетенів запаковує їх у відповідності до дільничної виборчої комісії, за її номером, а також за кількістю виборців у цій дільничній виборчій комісії».

Т.в.о. начальника обласного відділу адміністрування держреєстру виборців Олена Котенко говорить: «Окружні виборчі комісії сьогодні і завтра отримують бюлетені у ЦВК в запакованому вигляді. І 18-19 липня будуть їх передавати до дільничних виборчих комісій. З того часу вся виборча документація, бюлетені мають знаходитися під цілодобовою охороною».

За словами Олени Котенко, загалом на Полтавщині мають проголосувати приблизно 1 мільйон 112 тисяч людей. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться цієї неділі, 21 липня.