Адвокату родині Левченків відмовили у відводі судді

19:14, 17 лип. 2019
 
Адвокату родині Левченків відмовили у відводі судді

Сьогодні в Октябрському райсуді Полтави суддя Тетяна Січиокно відмовила у відводі Анатолія Савченка. Цього вимагав адвокат потерпілих - родини Левченків Дмитро Семеха. Таку заяву від зробив на попередньому засіданні 12 липня. 

В Октябрському райсуді починається засідання щодо відводу судді Анатолія Савченка. Він розглядає справу щодо аварії, в якій загинув неповнолітній велосипедист Артем Левченко. Відводу вимагає адвокат потерпілих Дмитро Семеха.


Дмитро Семеха, адвокат потерпілих каже: «
Перше - це порушення, що стосуються самої поведінки судді: етичні моменти і неповага. Друге - це незаконність самого судового рішення. І третє - це перевищення своїх повноважень».

Під «незаконністю рішення» має на увазі відмову судді призначати судово-психологічну експертизу потерпілим. На засіданні - обвинувачена Наталія Саєнко та її адвокат Олег Губа.


Олег Губа, адвокат обвинуваченої говорить: «
Сторона захисту за ті засідання, які проводив суддя Савченко, не помітила якоїсь упередженості чи необ’єктивності з боку головуючого судді».

Прокурор не підтримує клопотання Семехи. За півгодини суддя Тетяна Січиокно йде до нарадчої кімнати. Повертається за дві години і відмовляє у клопотанні адвоката потерпілих.

Тетяна Січиокно, суддя Октябрського райсуду Полтави каже: «Заявлений відвід не грунтується на конкретних фактах, які могли б свідчити про будь-які власні інтереси чи упередженість судді Савченка у розгляді справи. Тому в її задоволенні слід відмовити».

Дмитро Семеха, адвокат потерпілих каже: «Нам відмовили. Однак, це не позбавляє потерпілих висловлювати свою точку зору. Зараз ми отримаємо рішення і будемо дививтись: як буде розглядатись справа».

Олег Губа, адвокат обвинуваченої говорить: «На мою думку, це тиск на суддю. Нам не важливо чи розглядатиме справу суддя Савченко, чи якийсь інший суддя».

Нагадаємо, розглядати справу почали 5 липня. Наталію Саєнко обвинувачують у порушення правил дорожнього руху», що спричинило смерть потерпілого.  Шостого листопада минулого року на пішохідному переході неповнолітній велосипедист Артем Левченко зіштовхнувся з позашляховиком. Це сталося біля Малої академії мистецтв у Полтаві. Кермувала автівкою полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні.