Депутати облради внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік

18:47, 19 лип. 2019
 
Депутати облради внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік

За це проголосували 46 із 67 зареєстрованих. Так, загальний обсяг бюджету зменшили на 216 з половиною мільйонів гривень за рахунок міжбюджетних трансферів із держбюджету.

Директор обласного департаменту фінансів Павло Кропивка каже: «Пропонується зменшити загальний обсяг обласного бюджету на 2016 мільйонів гривень через те, що зменшується трансфер з держбюджету на 602 мільйони. Це монетизація субсидій населенню, вони передаються на держбюджет і готівково виплачуються населенню».

Цим же рішенням за рахунок субвенцій із держбюджету обласний збільшили на 306,4 мільйона гривень.

166,4 мільйона гривень – це виплата з держбюджету місцевим бюджетам на створення оперативно-диспетчерських служб та реалізацію пілотного проекту розвитку системи екстреної меддопомоги. Ці гроші на купівлю санітарного транспорту, апаратно-програмного забезпечення диспетчерських тощо.

На здійснення програм у галузі освіти – 115,3 мільйона гривень. 44,5 мільйона гривень – на розвиток «Нової української школи».

Для департаменту охорони здоров’я спрямували 51,1 мільйона – реставрацію покрівлі і фасаду обласної дитячої клінічної лікарні, також на ремонти інших обласних медзакладів.