У Полтаві відбувся третій «Мотопробіг єдності»

19:02, 19 лип. 2019
 
У Полтаві відбувся третій «Мотопробіг єдності»

До обласного центру мотоциклісти приїхали з Києва. Зі столиці вирушили о 10-й ранку, о 15-й прибули, каже співорганізатор акції Микола Спірідонов. В Україні «Мотопробіг єдності» організовують втретє – з 2016-го.

З запізненням на півгодини учасники «Мотопробігу єдності» в’їжджають до міста. Мотоциклістів супроводжує поліція. У колоні – 28 байкерів. Вони рушають до Соборного майдану. Полтавець Віталій Гаркуль до «Мотопробігу єдності» долучився біля Решетилівки, за 40 кілометрів від Полтави.

Учасник «Мотопробігу єдності» Віталій Гаркуль каже:
«Я взагалі тільки повернувся з відпустки, з відпочинку. Хлопці пишуть, кажуть, що їдуть друзі з Ужгорода, і я вирішив, звичайно, виїхати з самого ранку, щоб зустріти їх у Решетилівці».

Олег на прізвисько «Пілот» теж приєднався до мотоколони, що прямувала з Києва.

Учасник «Мотопробігу єдності» Олег «Пілот» говорить: «Настрій піднесений. Те, що організували наші друзі байкери – це дійсно подія, це – класно. Наш клуб переймається нинішньою війною. Вирішили долучитись до цього пробігу, стати його учасниками, підтримати».

До Полтави учасники мотопробігу привезли державний прапор і кримськотатарський. Їх мотоциклісти провозять усією Україною, каже співорганізатор заходу Микола Спірідонов.

Співорганізатор заходу Микола Спірідонов розповідає: «Мета мотопробігу – обєднати спільноту, щоб товаришували не лише в соцмережах, а і в житті. Зараз  ми робимо акцент на окупованій території, тому що нам це все треба повернути. Я вважаю, цього року ми це все повернемо і далі він буде жити просто своїм життям як мотопробіг єдності для об’єднання мотоспільноти від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня».

Нагадаємо, «Мотопробіг єдності» стартував 15 липня. Мотоколона виїхала з Ужгорода. Вони вже були у Львові, Рівному, Тернополі, Вінниці, Житомирі та Києві. 

Із Полтави учасники мотопробігу рушають о 16-й годині. Близько 19-ї вони прибудуть до Сум, каже Спірідонов. Фінішуватимуть мотоциклісти в Одесі 23 липня. «Мотопробіг Єдності» охопить 31 місто України.