518 виборців проголосували у полтавській виправній колонії №64

13:33, 21 лип. 2019
 
518 виборців проголосували у полтавській виправній колонії №64

Усі 518 виборців проголосували на спеціальній виборчій дільниці у полтавській виправній колонії №64. Зробили це за три з половиною години без порушень, сказала голова спецдільниці Марина Піхуля.

 

Виборча дільниця у полтавській виправній колонії №64 розпочала роботу о 8-й ранку. За кілька хвилин сюди впускають перших виборців. Бюлетені отримують за спеціальними посвідченнями. Начальник Полтавської виправної колонії №64 Вадим Алєксєєнко каже: «Кожному засудженому перед початком виборів видається карточка, де зазначені його прізвище ім’я, по батькові, стаття строк, початок та кінець покарання, за якими він засуджений. З їхньою фотокарткою, це замість паспорта».

Голова дільничної виборчої комісії № 531211 Марина Піхуля говорить:  «Бюлетені ми видаємо два – і загальнодержавний, і одномандатний. У нас 11 членів комісії. Всі справляються з роботою. Достатньо цього, так».

Голосувати виборці йдуть у цю кімнату. Тут – сім кабінок. Для тих, хто визначився, – дві урни для бюлетенів. Голосує на спецдільниці у виправній колонії №64 Ігор Чопівський, каже: «Ознайомлювався з програмами кандидатів, у нас був до них гарний доступ, висіли. Правда, не дуже довго. Хотілося б, щоб довше, бо довелося великий об’єм інформації аналізувати. Вибір – за звичайні християнські цінності. Я думаю, що голосуємо в кредит. Бо зазвичай голосуємо за професіоналів, але зараз, я думаю, що це кредит довіри до нової влади буде».

На цій спецдільниці працює троє спостерігачів. Спостерігач на спецдільниці у виправній колонії №64 Микола Шаповал розповідає: «Я фіксую порушення, які є. Я спостерігаю, як починається, як дільницю відкривають, коли, скільки членів комісії. Я це зафіксував і передав у штаб. Порушень на дільниці немає, вчасно відкрилася дільниця, члени працюють».

Під час голосування ув’язнених приводять приблизно по півсотні. До зали впускають меншими групами. Начальник Полтавської виправної колонії №64 Вадим Алєксєєнко каже: «В установі утримується 535 осіб. Із них мають право голосувати 518 людей. 17 людей голосувати не будуть, бо 15 чоловік є громадянами інших держав, дві особи – без громадянства».

Усі виборці на цій спецдільниці проголосували об 11:10, розповіла голова дільничної виборчої комісії № 531211 Марина Піхуля: «Дільниця все рівно працюватиме. Ми раніше голосів рахувати не будемо. Скриньки будемо розпаковувати і рахувати голоси тільки о 20-й годині».

Загалом на Полтавщині працює 31 спеціальна дільниця – 24 у лікарнях області, шість у закладах відбування покарань, ще одна – тимчасова – у слідчому ізоляторі Полтави.