У міському пологовому будинку вибори пройшли без порушень

14:02, 21 лип. 2019
 
У міському пологовому будинку вибори пройшли без порушень

За 25 хвилин на спеціальній виборчій дільниці у пологовому будинку Полтави проголосували усі виборчині. Їх дев’ять, каже голова дільничної виборчої комісії Оксана Петько.

У цьому міському пологовому будинку – виборча дільниця №531184. Тут – дев’ятеро виборчинь, розповіла голова дільничної виборчої комісії Оксана Петько. Голосувати починають о 8:05.

Першою голосує вагітна Ірина Дегтяренко. Каже: щоб зробити вибір, вивчала програми кандидатів та партій.

Виборчиня Ірина Дегтяренко каже: «Ще до того, як ознайомлювалась, я собі мала на увазі, за яку партію буду голосувати і так, для загального розвитку, я прочитала програму і зробила вибір. На розвиток країни загальний орієнтувались, на соціальні програми, на стан міста».

У пологовому будинку – одна кабінка та дві скриньки для голосування.

Голова дільничної виборчої комісії Оксана Петько розповідає: «Одна стаціонарна – велика,  друга – маленька, переносна. У великій скриньці знаходиться контрольний лист, де підписуються всі члени комісії. В маленькій також зараз знаходиться контрольний лист. Скринька опечатана, опломбована і перевернута. Якщо ми її задіємо, тобто коли породілля не зможе прийти на виборчу дільницю, ми беремо маленьку скриньку, беремо двох членів комісії і йдемо в палату для голосування».

На дільниці присутні 8 членів виборчої комісії. Реєструє виборців Жанна Дяченко.

Членкиня дільничної виборчої комісії Жанна Дяченко говорить: «Для голосування потрібен паспорт або ID-картка з витягом, тимчасове посвідчення, якщо таке є. Перевіряються дані: прізвище, дата народження і місце прописки».

Навпроти членів дільничної виборчої комісії – двоє спостерігачів. 

Спостерігачка Наталія Філоненко каже: «Функція спостерігача – спостерігати за процесом, щоб правильно були подані документи, з якими  прийшли виборці на дільницю, щоб  ніяких порушень з боку членів виборчої комісії не було. На спецдільниці № 184 дивлячись за процесом, спостерігаючи, жодних порушень не було виявлено».

Станом на 8:30 ранку на виборчу дільницю з’явилося 100% виборців. Це – дев’ятеро людей, каже Оксана Петько.