Як голосували у трьох найбільших містах Полтавщини

18:47, 21 лип. 2019
 
Як голосували у трьох найбільших містах Полтавщини

 

Горішні Плавні. 8 ранку. Відкривається найбільша виборча дільниця на Полтавщині. 82-річний Анатолій Філенко заходить на дільницю одним з перших.

Анатолій Філенко, виборець з Горішніх Плавнів каже: «Я очікую змін на краще. Головне, щоб слова не розходились з ділом. Сподіваюсь, найближчим часом якість мого життя зміниться».

На найбільшій дільниці в області – 2 з половиною тисячі виборців.

Владислав Заудов, голова дільничної виборчої комісії № 530983 говорить:  «Поки явка невелика, бо час ранній. З 8 години з приватного сектору є підвезення людей автобусом щогодини. Це організувала міська влада. Тому, я думаю, відвідуваність буде гарною».

Біля дільниці працює екзит-пол. 

Наталія Удовіченко, представниця екзит-полу каже: «Кожного 12-го виборця ми запитуємо: просимо анонімно заповнити анкету. Цю анкету виборець вкладає в скриньку, щоб після 20-ї години і закриття дільниць ви знали результати виборів».

Кременчук. 10-та ранку. Найбільша дільниця у місті. Тут зареєстровані майже 2 тисячі 400 виборців. Прийшов проголосувати Віктор Салій.

Віктор Салій, виборець з Кременчука каже: «Голосую за те, щоб була робота, щоб діти не виїжджали за кордон і не кидали батьків. А для цього треба піднімати економіку. Треба, щоб працювали заводи. У нас автозавод – «стоїть». Колісний завод – подихає прямо на очах». 

У Полтаві найбільша в місті виборча дільниця – в приміщенні 16-ї школи.

Олександр Куліш, голова дільничної виборчої комісії № 531241 говорить: «За списками у нас - 2477 виборців. Вибори відбуваються спокійно, люди голосують  порушень за цей час виявлено не було. (Як оцінюєте явку?) Я б назвав великою».

Щоб проголосувати, полтавець Михайло Єна вивчає біографії кандидатів-мажоритарників.

Михайло Єна, виборець з Полтави каже: «Я думаю, після виборів будуть зміни. Буквально, через два-три тижні».

А ви вже визначились?
Так, визначився.
Чим керувались, коли робили вибір?
Душею.

За словами керівниці обласного відділу адміністрування держреєстру виборців Олени Котенко: на Полтавщині працює 1259 дільниць і зареєстровано  1 мільйон 112 тисяч виборців.